Ponedjeljak, 11. prosinca 2023.

Strašan požar u pogonu tvrtke Drava international. Građanima stiglo upozorenje: ‘Ne izlazite van’

Izgaranjem plastike nastala je velika količina dima i otrovnih plinova koji se šire radi jakog vjetra i toplinskog isijavanja

- Advertisement -

Strašan požar izbio je noćas u 00.41 sati u pogonu tvrtke Drava international kod prigradskog naselja Brijest u Osijeku.

Riječ je o požaru velike količine plastike na otvorenom prostoru kod objekata te se požar proširio na krovište i unutar jednoga objekta pogona.

“U 4.52 sati požar je zahvatio zgradu te se počeo širiti na nju, a izvučeno je 1500 litara natrijeve lužine i 1000 litara hidroklorida (HCL) iz objekta. Požar se od 4.16 sati gasi i s robotom za gašenje”, istaknuli su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

- Advertisement -

Izgaranjem plastike nastala je velika količina dima i otrovnih plinova koji se šire radi jakog vjetra i toplinskog isijavanja.

Na intervenciji su angažirana ukupno 74 vatrogasca i 33 vatrogasna vozila iz VZ Osječko-baranjske županije (JVP grada Osijeka, JPVP Beli Manastir te 17 DVD-a – Osijek Tenja, Sarvaš, Čepin, Osijek Donji Grad, Osijek Gornji Grad, Retfala Osijek, Ivanovac, Ernestinovo, Dalj, Antunovac, Valpovo, Petrijevci, Drenje, Jagodnjak, Belišće, Satnica Đakovačka i Hrastin).

“Budući da se radi o požaru jakog intenziteta podignuli smo dodatne vatrogasne snage iz Belog Manastira, Đakova, Valpova i Belišća tako da će ukupno biti angažirano 95 vatrogasaca sa 74 vatrogasna vozila”, rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Zoran Pakšec.

Građanima je putem SMS-a stiglo upozorenje da zatvore prozore i ne izlaze van zbog mogućeg štetnog djelovanja plinova uslijed izgaranja plastike.

Točan uzrok požara još nije poznat te će se utvrditi nakon što završi očevid, rekao je za HRT osječki dogradonačelnik Dragan Vulin.

- Advertisement -

Video požara možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti