Ponedjeljak, 29. studenoga 2021.

Dječji tjedan održat će se u Križevcima od 4. do 10. listopada

Djecu očekuju brojne radionice, predavanja, natjecanja, predstave, kino projekcija te promatranje neba

Preporučujemo

Petu godinu za redom u Križevcima će se obilježiti Dječji tjedan i to od 4. do 10. listopada, a djecu očekuju brojne radionice, predavanja, natjecanja, predstave, kino projekcija te promatranje neba.

Otvorenje Dječjeg tjedna će tradicionalno biti u ponedjeljak na Strossmayerovom trgu gdje će okupljeni vrtićanci i osnovnoškolci zajedno izreći moto Dječjeg tjedna „Ljubav djeci prije svega“.

Prva predstava za djecu „Gala Show“ održat će se u ponedjeljak u 19 sati u Velikoj dvorani Hrvatskoga doma u organizaciji Udruge K.V.A.R.K. dok Dramska skupina „Kolibrići“ organizira predstavu za djecu i mlade „Kishonove priče“ u petak u 18 sati u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice „Franjo Marković“.

U srijedu u 18 sati u Kinu Križevci prikazivat će se animirani film „Divlji Spirit77“, ulaz je za svu djecu i roditelje besplatan, no potrebno je rezervirati kartu putem e-maila
tv.krizevci@gmail.com. Pokrovitelj ove projekcije je Televizija Križevci.

Centar za promicanje zdravog razvoja djece, mladih i obitelji „Vrtuljak“ u srijedu i četvrtak od 18 sati putem svoje Facebook stranice organizira pripovijedanje „Matovilke“ i „Zlatokose i tri medvjeda“ uz interaktivni video pa iz udobnosti svog doma poslušajte ove priče.

U subotu od 11.45 održat će se već tradicionalno natjecanje „Najbolji tim u gradu“ u kojem djeca i roditelji zajedničkim snagama sudjeluju u brojnim igrama, a oni najbolji stječu titulu „Najbolji tim u gradu“.

Dječji tjedan završit će u nedjelju, 10. listopada Dječjom zabavom u centru pa će se tako na Nemčićevom trgu održati kulinarska radionica za djecu pod vodstvom kuhara Mišela Doskočila, te radionica plesa i akrobatike na svili Udruge K.V.A.R.K.

Bit će tu i brojni drugi programi koji će se provoditi kroz cijeli tjedan, a o kojima možete vidjeti više u samom plakatu.

U organizaciji Dječjeg tjedna sudjeluju: Grad Križevci, Gradska knjižnica „Franjo Marković“, Udruga K.V.A.R.K., osnovne škole i dječji vrtići, Gradsko društvo Crvenog križa Križevci, Televizija Križevci, Komunalno poduzeće d.o.o. Križevci, Pučko otvoreno učilište Križevci, Centar za promicanje zdravog razvoja djece, mladih i obitelji „Vrtuljak“, Zajednica športskih udruga Križevci, Društvo športske rekreacije Križevci, Križevačka astronomska udruga Perzeidi, Gradski muzej Križevci i Srednja škola „Ivan Seljanec“ Križevci.

Sva događanja odvijat će se u skladu s epidemiološkim mjerama.

Najnovije objave