Utorak, 6. prosinca 2022.

Doznali smo koji će klubovi igrati u Trećoj nogometnoj ligi – sjever

Doznajemo i da klubovi s područja Nogometnog saveza Varaždin i Nogometnog saveza Međimurja više neće imati zajedničku ligu u petom rangu natjecanja, već će formirati svoje županijske lige čiji će prvaci međusobno razigravati za plasman u viši rang

Preporučujemo

U ponedjeljak je održan sastanak predstavnika županijskih nogometnih saveza koji čine sjevernu regiju Hrvatskog nogometnog saveza.

Na dnevnom redu bio je ustroj Treće nogometne lige – sjever, četvrtog ranga natjecanja u novoj organizacijskoj shemi HNS-a.

Riječ je zapravo o dosadašnjoj Trećoj HNL-sjever, u kojoj je prošle sezone prvo mjesto osvojio Polet iz Svetog Martina na Muri.

Međutim, Polet je odustao od odlaska u viši rang jer nije bio spreman, odnosno u ovom trenutku ne zadovoljava potrebne uvjete.

Stoga su napredovali Međimurje, Bjelovar i Mladost iz Ždralova, te će navedeni klubovi nastupati u Drugoj nogometnoj ligi (treći rang natjecanja na razini Hrvatske).

Treća nogometna liga – sjever imat će 10 klubova, koji bi trebali igrati trokružno. To su: Podravina Ludbreg, Polet Sveti Martin na Muri, Koprivnica, Varteks Varaždin, Radnik Križevci, Rudar Mursko Središće, Podravac Virje, Papuk Orahovica, Virovitica i Dinamo Domašinec.

Ovu nam je informaciju potvrdio Robert Markulin, predsjednik Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije.

Robert Markulin
Robert Markulin, predsjednik Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije // Foto: Zvonimir Markač

U konkurenciji za ligu još su bili Bilogora 91 iz Grubišnog Polja te Mladost Komet iz Preloga, ali nisu prošli, odnosno nisu zadovoljili uvjete, kao ni Tehničar, Pitomača, Bednja Beletinec, Graničar Đurđevac i Ivančica Ivanec.

Virovitica je prošlu sezonu završila na posljednjoj poziciji, ali u ovom slučaju ne primjenjuje se pravilo obveznog ispadanja u niži rang, s obzirom na to da je cijela liga preseljena u niži rang.

Doznajemo i da klubovi s područja Nogometnog saveza Varaždin i Nogometnog saveza Međimurja više neće imati zajedničku ligu u petom rangu natjecanja, već će formirati svoje županijske lige čiji će prvaci međusobno razigravati za plasman u viši rang.

Klubovi s područja Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske županije nastavit će s natjecanjem u Četvrtoj nogometnoj ligi ‘Bjelovar-Koprivnica-Virovitica’, ali sastav te lige u ovom trenutku još nije potvrđen.

Najveća je dvojba u tome hoće li đurđevački Graničar spasiti svoj status ili će preseliti u Prvu županijsku ligu. O tome pak ovisi i sastav županijskih liga…

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti