Utorak, 16. srpnja 2024.

Druga košarkaška liga sjever: drugoplasirani Podravac iz Virja gostuje kod vodeće Vindije

U slučaju pobjede Virovaca prvenstvo bi se ponovno zakompliciralo i prvak bi vjerojatno bio neizvjestan do zadnjeg kola

- Oglas -

Ovog vikenda odigrat će se utakmice 13. kola Druge košarkaške lige sjever. Iako je tek početak nastavka prvenstva, ovo kolo je vjerojatno najzanimljivije u cijelom prvenstvu jer se u njemu u dvije utakmice sastaju četiri ekipe koje direktno odlučuju o poretku na vrhu ljestvice.

Najzanimljivija i najvažnija utakmica kola, a možda i prvenstva, igra se u Varaždinu, gdje vodeća Vindija dočekuje u prošlom kolu posrnuli i sada drugoplasirani Podravac. Iako je još puno do kraja prvenstva, Varaždinci bi pobjedom bili teško uhvatljivi za suparnike i našli bi se nadomak svog prvog naslova prvaka.

U slučaju pobjede Virovaca prvenstvo bi se ponovno zakompliciralo i prvak bi vjerojatno bio neizvjestan do zadnjeg kola. U prošlom kolu Podravac je poražen na domaćem terenu, a Vindija je bila uvjerljiva u Virovitici.

- Oglas -

Druga jednako neizvjesna utakmica igra se Ivanovcu, gdje se sastaju Međimurje i Radnik. Čakovčani su se pobjedom u prošlom kolu u Virju promovirali u jednog od četiri kandidata za naslov prvaka, dok Križevčani imaju samo dva poraza i od početka prvenstva su pri vrhu ljestvice.

U Ivancu se sastaju Ivančica i Bjelovar, dvije ekipe od kojih se ipak malo više očekivalo. Ova utakmica je za obje ekipe prigoda da poprave dojam.

U Bjelovaru, Vedi dočekuje Virku i lagani je favorit u toj utakmici. Vediju je ova utakmica prigoda da se učvrste u sredini ljestvice, a Virovitičanima prigoda da pobjegnu iz donjeg dijela i priključe se ekipama iz sredine tablice.

PAROVI 13. KOLA

Vindija – Podravac
(Varaždin, Dvorana Graberje, nedjelja u 16.30 sati)
Međimurje – Radnik
(Ivanovec, dvorana OŠ, subota u 18 sati)
Ivančica – Bjelovar
(Ivanec, dvorana SŠ, subota u 18 sati)
Vedi – Virka
(Bjelovar, dvorana 1. OŠ, subota u 17 sati)
Labrada – Varteks
(ekipa Varteksa odustala od natjecanja)
Petar Zrinski – slobodan

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti