Četvrtak, 8. lipnja 2023.

Druga košarkaška liga sjever: drugoplasirani Podravac iz Virja gostuje kod vodeće Vindije

U slučaju pobjede Virovaca prvenstvo bi se ponovno zakompliciralo i prvak bi vjerojatno bio neizvjestan do zadnjeg kola

Ovog vikenda odigrat će se utakmice 13. kola Druge košarkaške lige sjever. Iako je tek početak nastavka prvenstva, ovo kolo je vjerojatno najzanimljivije u cijelom prvenstvu jer se u njemu u dvije utakmice sastaju četiri ekipe koje direktno odlučuju o poretku na vrhu ljestvice.

Najzanimljivija i najvažnija utakmica kola, a možda i prvenstva, igra se u Varaždinu, gdje vodeća Vindija dočekuje u prošlom kolu posrnuli i sada drugoplasirani Podravac. Iako je još puno do kraja prvenstva, Varaždinci bi pobjedom bili teško uhvatljivi za suparnike i našli bi se nadomak svog prvog naslova prvaka.

U slučaju pobjede Virovaca prvenstvo bi se ponovno zakompliciralo i prvak bi vjerojatno bio neizvjestan do zadnjeg kola. U prošlom kolu Podravac je poražen na domaćem terenu, a Vindija je bila uvjerljiva u Virovitici.

Druga jednako neizvjesna utakmica igra se Ivanovcu, gdje se sastaju Međimurje i Radnik. Čakovčani su se pobjedom u prošlom kolu u Virju promovirali u jednog od četiri kandidata za naslov prvaka, dok Križevčani imaju samo dva poraza i od početka prvenstva su pri vrhu ljestvice.

U Ivancu se sastaju Ivančica i Bjelovar, dvije ekipe od kojih se ipak malo više očekivalo. Ova utakmica je za obje ekipe prigoda da poprave dojam.

U Bjelovaru, Vedi dočekuje Virku i lagani je favorit u toj utakmici. Vediju je ova utakmica prigoda da se učvrste u sredini ljestvice, a Virovitičanima prigoda da pobjegnu iz donjeg dijela i priključe se ekipama iz sredine tablice.

PAROVI 13. KOLA

Vindija – Podravac
(Varaždin, Dvorana Graberje, nedjelja u 16.30 sati)
Međimurje – Radnik
(Ivanovec, dvorana OŠ, subota u 18 sati)
Ivančica – Bjelovar
(Ivanec, dvorana SŠ, subota u 18 sati)
Vedi – Virka
(Bjelovar, dvorana 1. OŠ, subota u 17 sati)
Labrada – Varteks
(ekipa Varteksa odustala od natjecanja)
Petar Zrinski – slobodan

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti