Četvrtak, 16. rujna 2021.

Država pomogla rad vrtića u Malom Bukovcu, Općina ima planove za proširenje kapaciteta

Dobivena sredstva Općina Mali Bukovec, a riječ je o 220.000 kuna, namjenjuje za predškolsku djelatnost u Dječjem vrtiću Krijesnica, za 47 mališana

Preporučujemo

Središnji državni ured za demografiju i mlade i ove je godine općinama indeksa razvijenosti od I. do IV. skupine dodijelio financijsku potporu za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti. Ukupni je iznos 14 milijuna i 316.000 kuna, a među općinama koje su dobile potporu je i Mali Bukovec, i to s iznosom od 220.000 kuna.

Iz središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade ističu da je cilj ove mjere osigurati rad dječjih vrtića koji bi zadovoljio potrebe obitelji s djecom rane i predškolske dobi. Prošle godine obuhvaćeno je 2454 djece, a ove godine sredstva su povećana te je obuhvaćeno 2872 djece. Poziv je još uvijek otvoren pa ta brojka u konačnici može biti i veća.

Dobivena sredstva Općina Mali Bukovec namjenjuje za predškolsku djelatnost u Dječjem vrtiću Krijesnica, za 47 mališana.

Dječji vrtić Krijesnica u Malom Bukovcu
Dječji vrtić Krijesnica u Malom Bukovcu // Foto: Općina Mali Bukovec

Načelnik Darko Marković kaže da su ovo dobrodošla sredstva za vrtić koji vrlo dobro radi.

– U našem vrtiću, koji ima podružnicu i u susjednoj općini Veliki Bukovec, imamo potrebu za proširenjem, odnosno za otvaranjem jasličke skupine, za djecu od prve godine života. Projekt nastavka unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja značio bi i produljenje radnog vremena vrtića, što je neposredna korist za roditelje koji rade u smjenama – istaknuo je načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković.

Darko Marković
Načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković // Foto: Zvonimir Markač

Najnovije objave