Ponedjeljak, 17. siječnja 2022.

Đurđevac prijavio projekt izgradnje punionice za električna vozila

Punionica će se izgraditi na parkiralištu ispred bivše zgrade MUP-a koja je trenutno u rekonstrukciji i radovima na energetskoj obnovi

Preporučujemo

Đurđevac je u ponedjeljak prijavio projekt izgradnje električne punionice na raspisani javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Ukupna procijenjena vrijednost investicije je oko 100.000 kuna, a Fond će projekt sufinancirati s 40 posto bespovratnih sredstava.

Punionica će se izgraditi na parkiralištu ispred bivše zgrade MUP-a koja je trenutno u rekonstrukciji i radovima na energetskoj obnovi, a u nju bi se do kraja godine trebale useliti sve službe iz zgrade Gradske uprave.

Javna elektro-punionica za punjenje električnih vozila dio je integriranog sustava za punjenje, a sustav se sastoji od elektro-punionica za punjenje električnih vozila i pratećeg višeslojnog softvera za operatore infrastrukture za punjenje električnih vozila i krajnje korisnike.

“Cilj nam je pridonijeti projektu smanjenja emisija CO2 i očuvanja okoliša. Punionica može puniti sve automobile trenutno dostupne na tržištu, a osim ovdje, u suradnji s HEP-om jednu brzu punionicu postavili smo i na ŠRC-u u Đurđevcu. Đurđevac je sve veća turistička destinacija, a svjedoci smo kako ima sve više i više automobila na električno punjenje. Ova nam je punionica i više nego potrebna jer su električna vozila budućnost, a jedno takvo nabavlja i grad za svoj komunalni odjel preko odobrenog EU projekta”, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

“Đurđevac želi biti moderan i zeleni grad po pitanju odvajanja otpada, korištenja obnovljivih izvora energije, energetske obnove javnih zgrada, te nabave električnih vozila. Stoga pratimo sve zelene natječaje i u korak smo sa svim trendovima”, zaključio je gradonačelnik.

Najnovije objave