Utorak, 5. srpnja 2022.

Đurđevačka knjižnica osigurala financijska sredstva za nabavu građe i provođenje projekata

Osim Ministarstva kulture i medija i Grad Đurđevac svake godine knjižnici osigurava sredstva u iznosu od 50.000 kuna za nabavu knjižne građe, kao i provedbu brojnih aktivnosti

Preporučujemo

Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske đurđevačkoj je knjižnici odobrilo sredstva za nabavu knjižne i neknjižne građe u iznosu od 75.000 kuna temeljem javnog poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi za 2022.

“Ove godine posebno su nas razveselili i rezultati javnog poziva za programe gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture u 2022. S 10.000 kuna financirat će se programi poboljšanje funkcionalnosti prostora kojim ćemo opremiti našu knjižnicu novim namještajem i nabava informatičke opreme kojim ćemo nastaviti opremati naš Makerspace. To je prostor u kojem potičemo nove oblike učenja, posebno u području informatike, prirodnih znanosti i tehnike i u kojem svi mogu slobodno koristiti tehničke uređaje i opremu, isprobavati ih, pomoću njih stvarati nešto novo ili se kreativno izražavati”, istaknula je ravnateljica knjižnice Bernarda Ferderber.

Potrebno je spomenuti i vrijednu donaciju opreme za spomenuti Makerspace temeljem provedenog donacijskog natječaja Generacija Now Instituta za razvoj i inovativnost mladih čiji je cilj povezivati postojeća i nova znanja u području tehnologije pri izradi kreativnih IoT projekata, razvijati kreativnost, inovativnost i razumijevanje modernih tehnologija, a u kojem sudjeluju učenici viših razreda đurđevačke Osnovne škole.

Također, osim Ministarstva kulture i medija i Grad Đurđevac svake godine knjižnici osigurava sredstva u iznosu od 50.000 kuna za nabavu knjižne građe, kao i provedbu brojnih aktivnosti.

- Advertisement -

Najnovije objave