Srijeda, 28. veljače 2024.

Đurđevačka zgrada JVP-a postala operativni centar

Vatrogasci JVP-a Đurđevac ove godine zabilježili su 61 intervenciju od čega 23 požarne, 35 tehničkih intervencija i 3 osiguranja javnih skupova

- Oglas -

Gradsko vijeće Đurđevca ovaj je tjedan na sjednici jednoglasno usvojilo izvješće o radu Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac za 2019.

Izvješće je podnio zapovjednik JVP-a Matija Markešić koji se pohvalio radom i odrađenim projektima.

“Tijekom prošle godine za rad Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac uređen je i obnovljen, te prilagođen za funkcionalno korištenje novi prostor na drugom katu zgrade. Radovi su odrađeni u dvije faze, rezultat je dodatnih 400 kvadrata novog funkcionalnog prostora gdje se smjestila kompletna uprava JVP-a, DVD Đurđevac s puhačkim orkestrom i Vatrogasna zajednica Đurđevca, te HGSS sa svim potrebnim sadržajima za rad. Opremljena je i nova teretana te dvorana za vježbanje puhača”, rekao je zapovjednik Markešić.

- Oglas -

Gradonačelnik Hrvoje Janči istaknuo je kako je ovo bio važan događaj za Đurđevac, odnosno nastavak objedinjavanja žurnih službi u Đurđevcu. Ide se prema onome što je normalno u svijetu, a to je objedinjavanje ovakvih službi zbog brzine reakcije i dostupnosti svih zajedničkih resursa. Ponosan je što u istoj zgradi od sada rade tri hitne službe, tako da je sad ovo jedan pravi operativni centar za sve građane Đurđevca, ali i njegove okolice.

Vatrogasci JVP-a Đurđevac ove godine zabilježili su 61 intervenciju od čega 23 požarne, 35 tehničkih intervencija i 3 osiguranja javnih skupova, te 24 ostale operativne aktivnosti. U svemu navedenome nije bilo većih materijalnih šteta kao ni šteta na opremi, a niti ozljeda vatrogasaca. Plan je i dalje održavati i unaprjeđivati vozni park i zgrade, nabava zaštitne i radne odjeće za vatrogasce kao i nabava novih suvremenih sprava i opreme koja se koriste kod vatrogasnih intervencija.

“Možemo zaključiti da je iza nas još jedna uspješna godina u kojoj smo uspjeli realizirati većinu naših planova i održati rad Postrojbe na visokoj profesionalnoj razini. Kontinuirano radimo na dodatnim osposobljavanjima svih naših radnika iz pojedinih specijalnosti neophodnih za rad službe. Sve vatrogasne intervencije su odrađene vrlo kvalitetno i na profesionalnoj razini, za što često dobivamo pohvale od građana i korisnika naših usluga”, rekao je zapovjednik Matija Markešić.

– Ovom prilikom još jednom pohvaljujem rad djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac i Policijske postaje Đurđevac te članove Dobrovoljnih vatrogasnih društava iz prigradskih naselja koji su od samog početka pojave COVID-19 virusa uključeni u sve aktivnosti gradskog Stožera civilne zaštite, a sudjelovali su u nadzoru i ophodnji gradom i prigradskim naseljima gdje se vršila kontrola provođenja propisanih mjera zaštite – rekao je Janči.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti