Subota, 20. travnja 2024.

Đurđevačke komunalne tvrtke mogu se pohvaliti velikim investicijama i planovima

Predsjednik đurđevačkog Gradskog vijeća Željko Lacković rekao je kako će se infrastrukturnim projektima omogućiti bolja kvaliteta života i standard građana u ovome dijelu Hrvatske

- Oglas -

Sve tri đurđevačke komunalne tvrtke – Komunalije, Komunalije-Plin i Komunalne usluge Đurđevac, u 2022. su poslovale pozitivno, izvijestili su na posljednjoj sjednici Gradskoga vijeća direktori Tomislav Kolarić i Bara Čubelić.

“Kao isporučitelji usluge javne vodoopskrbe te javne odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda za Grad Đurđevac i devet susjednih općina, u protekloj godini poslovali smo pozitivno i stabilno. Kreditnih obveza nemamo jer smo tek sad pred velikim investicijskim ciklusom. Naime, u pripremi su ulaganja u operativne prostore u reciklažnom dvorištu, kao i za gradnju poslovne zgrade za komunalne tvrtke”, rekao je direktor Komunalija Đurđevac Tomislav Kolarić.

Podsjetimo, projekt aglomeracije trenutno je najveća infrastrukturna investicija na području Đurđevca i susjednih općina. Njena je vrijednost 57,1 milijun eura, od čega su sredstva iz europskih i državnih izvora osigurana u iznosu od gotovo 98 posto, a do sada je realizirano 60 posto ugovorenih radova.

- Oglas -

“No, ne stajemo na tome, jer smo već prijavili projekt izgradnje preostale kanalizacijske mreže za prigradska naselja Mičetinac, Sveta Ana i Sirova Katalena u iznosu od 2,5 milijuna eura”, najavio je Kolarić te naglasio da se sve to radi sa samo 26 zaposlenika.

Predsjednik đurđevačkog Gradskog vijeća Željko Lacković rekao je kako će se infrastrukturnim projektima omogućiti bolja kvaliteta života i standard građana u ovome dijelu Hrvatske.

“Aglomeracijom će biti riješen cjelokupni problem vodoopskrbe i odvodnje na području cijele Koprivničko-križevačke županije”, istaknuo je Lacković.

Vezano uz poslovanje tvrtke Komunalije-Plin, Kolarić je naveo da se po pitanju problema vezanih uz pomanjkanje plina na tržištu tvrtka dobro snašla i pravovremeno osigurala dovoljne količine plina te zahvaljujući tome poslovala stabilno i u profitu.

“U posljednjih 10 godina plinska je mreža kompletno zamijenjena te su sada gubitci na mreži svedeni na minimum”, zaključio je Kolarić.

- Oglas -

Direktorica Komunalnih usluga Bara Čubelić istaknula je da je i ova gradska tvrtka poslovala pozitivno te izrazila zadovoljstvo time što, nakon instaliranja sortirnice i kompostane za obradu bio-otpada te papira i plastike, na reciklažno dvorište iz tjedna u tjedan stiže sve više odvojivog otpada.

“Ove je godine taj postotak narastao s 30 na čak 41”, naglasila je Čubelić te napomenula kako su sada svi napori usmjereni prema tome da se ti postotci povećaju, a samim time smanje količine miješanog komunalnog otpada na odlagalištu i povećaju količine koje će se moći reciklirati.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti