Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.

Đurđevački prvašići posjetili udrugu Mali princ

Članovi udruge predstavili su se pjesmom koju uvježbavaju povodom blagdana svetog Nikole

Preporučujemo

Udruga Mali princ može se pohvaliti brojnim suradnjama i korelacijama s odgojno-obrazovnim i kulturnim institucijama grada Đurđevca, no i šire. Radi se o suradnjama koje se njeguju već dugi niz godina.

U četvrtak, 1. prosinca brojni su gosti posjetili prostorije udruge Mali princ i njene članove. Na vrata su prvo pokucali učenici 1. d razreda Osnovne škole Đurđevac i njihov učitelj Davor Šokec povodom Dana volontiranja.

Druženje je započelo međusobnim predstavljanjem i upoznavanjem, a voditeljica oludnevnog boravka Monika Bačić prvašićima je predstavila udrugu te se tako upoznali s konceptom postojanja udruge i njene misije.

Članovi udruge i učenici prvoga razreda zatim su poslušali priču Mjesto za prijateljstvo – priču proizašlu upravo iz udruge, a čije se predstavljanje i javna promocija očekuje tijekom prosinca.

Druženje je zaokruženo pjesmom – članovi udruge predstavili su se pjesmom koju uvježbavaju povodom blagdana svetog Nikole, a učenici prvoga razreda pjesmom koju su naučili u okviru nastave glazbene kulture. Ovim su se druženjem okupljeni podsjetili na neprocjenjive vrijednosti – prijateljstvo, razumijevanje i međusobno pomaganje.

Istoga su dana članove udruge posjetile knjižničarke Gradske knjižnice Đurđevac, a koje ih redovito posjećuju svakoga mjeseca. Ravnateljica Gradske knjižnice Bernarda Ferderber i knjižničarka Cecilija Kopljarević integrativnom su radionicom podsjetile članove udruge o legendi o svetome Nikoli, a bilo je govora i o njihovim željama za čizmice.

Knjižničarke su uvjerene kako će se njihove želje ostvariti na tragu dobrote i skromnosti koju su iskazali.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti