Subota, 15. lipnja 2024.

Đurđevačkoj udruzi Osmijeh odobren projekt vrijedan pola milijuna kuna

Provedbom programa unaprijedit će se kompetencije udomitelja za djecu kako bi se lakše nosili s izazovima udomiteljstva i sve većim zahtjevima

- Oglas -

Udruga udomitelja za djecu Osmijeh uz pomoć Đurđevca prijavila je projekt Ruka podrške i prijateljstva na raspisani natječaj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Projekt je odobren, a trajat će tri godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 518.000 kuna.

U sklopu projekta udomitelji i udomljena djeca steći će nova znanja i vještine rada na računalu, održat će se niz likovnih radionica, supervizija, susreta udomiteljskih obitelji i djece s ciljem širenja mreže udomiteljstva i razmjenom iskustava.

- Oglas -

Provedbom programa unaprijedit će se kompetencije udomitelja za djecu kako bi se lakše nosili s izazovima udomiteljstva i sve većim zahtjevima, budući da djeca koja dolaze na smještaj imaju višestruke teškoće koje zahtijevaju poseban angažman te stručna znanja i vještine.

Udomitelji će dobiti konkretnu podršku kroz supervizije te putem niza edukacija, u skladu s prepoznatim potrebama udomitelja koji će biti sudionici edukacije. Djeca će se kroz sudjelovanje na radionicama na zabavan i neformalan način naučiti pravilno izražavati te će se poboljšati njihova koncentracija, razviti će se komunikacijske sposobnosti i vještine.

Razviti će se kreativnost, sposobnost svladavanja gradiva, poticat će se druženje, zajedništvo i sport.

U svim radionicama će sudjelovati volonteri udruge te će se tako poticati volonterstvo. Kroz promocije udomiteljstva, građani će biti upoznati s dobrobitima udomiteljstva, odnosno s činjenicom da je udomiteljstvo najbolji alternativni oblik skrbi za djecu.

Partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Đurđevac, Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod, a program uz Ministarstvo sufinancira i Đurđevac.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti