Četvrtak, 20. siječnja 2022.

Đurđevčanke Ema Lovrak i Katarina Sokač sudjelovale na Zimskoj školi folklora

Ema je sudjelovala u plesnom dijelu seminara ispred KUD-a Petar Preradović, Katarina ispred Zajednice folklornog amaterizma grada Zagreba

Preporučujemo

U organizaciji Hrvatske matice iseljenika uz potporu Koprivničko-križevačke županije u Koprivnici je i ove godine držana Zimska škola folklora na kojoj su sudjelovale Ema Lovrak i Katarina Sokač.

Ema je sudjelovala u plesnom dijelu seminara ispred KUD-a Petar Preradović, a Katarina ispred Zajednice folklornog amaterizma grada Zagreba.

Na ovogodišnjem programu podučavale su se pjesme, plesovi i glazba hrvatskoga alpskog područja, a uspješno završenu školu i novostečena znanja voditelji će primjenjivati u svom radu što je jamstvo da će se tradicija i kulturna baština očuvati na pravi način te dalje prenositi na mlade naraštaje.

Zimska škola je ponajprije namijenjena obrazovanju voditelja i članova hrvatskih folklornih i tamburaških sastava u hrvatskom iseljeništvu, ali okuplja sve ljubitelje hrvatskoga folklora iz cijeloga svijeta.

Također, njeno pohađanje i polaganje ispita jedan su od kriterija za stjecanje statusa u Hrvatskom društvu folklornih koreografa i voditelja.

- Advertisement -

Najnovije objave