Četvrtak, 18. srpnja 2024.

Dva poznata podravska vinara nagrađena prestižnim nagradama Decanter

Ova priznanja dokaz su da se na području Koprivničko-križevačke županije uz velik trud i znanje domaćih vinara proizvode vrhunska vina

- Oglas -

Decanter World Wine Awards (DWWA) najveće je i najutjecajnije vinsko natjecanje na svijetu na kojem vina ocjenjuju vrhunski vinski stručnjaci.

Prestižan status natjecanje je zadobilo zbog svog rigoroznog procesa ocjenjivanja u kojem prolaze samo najbolja vina.

Ove godine prestižna priznanja s područja Koprivničko-križevačke županije osvojile su Vinarija Matočec i Vinarija Topolovčan.

- Oglas -

Vinarija Matočec šestu godinu za redom izlaže u Londonu i ostvarila je do sada najveći uspjeh i najveću ocjenu od 92 boda za Chardonnay berbe 2022. za što je nagrađene srebrnom medaljom, a srebro je osvojila i za Pinot Sivi Gold berbe 2022. koji je ocijenjen s 90 bodova.

To su ujedno i najveća ocjena od svih prijavljenih vinarija iz regije Prigorje-Bilogora.

Dekanterom, i to brončanom medaljom okitila se Vinarija Topolovčan za Pinot Bijeli berbe 2022. koji je ocijenjen s 88 bodova.

”Ova priznanja dokaz su da se na području Koprivničko-križevačke županije uz velik trud i znanje domaćih vinara proizvode vrhunska vina koja pronalaze put ne samo do ljubitelja vrhunske kapljice u Hrvatskoj, već i da naša vina uživaju velik ugled na globalnoj vinskoj sceni”, ističu u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti