Srijeda, 22. ožujka 2023.

Edukacije o dijabetesu u školama u Koprivničkom Ivancu i Drnju

Klub 'Slatko srce' okuplja djecu i mlade oboljele od dijabetesa te njihove roditelje, a osnovalo ga je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije

Preporučujemo

Klub ‘Slatko srce’ organizirao je tijekom veljače još dva predavanja o dijabetesu u razredima koje polaze oboljela djeca. Voditelj Kluba Miroslav Kanisek je u četvrtak, 17. veljače održao edukacije u Osnovnoj školi Koprivnički Ivanec i OŠ „Fran Koncelak“ u Drnju.

Predavanje u Drnju pratilo je 10 učenika drugog razreda, a isto toliko ih je bilo na edukaciji u Koprivničkom Ivancu, ali nešto starijih, učenika šestog razreda.

Dijabetes se još naziva tihim ubojicom modernog doba i o toj bolesti Miroslav Kanisek je pričao učenicima u ove dvije škole. Između ostalog, objasnio im je što su hiperglikemija i hipoglikemija, stanja visoke i niske razine glukoze u krvi koje imaju štetan učinak na zdravlje osobe s dijabetesom.

Edukacija o dijabetesu u Osnovnoj školi ‘Fran Koncelak’ Drnje // Foto: Klub ‘Slatko srce’

U oba slučaja treba se djelovati, odnosno uzeti hranu kako bi se podigla razina šećera u krvi ili inzulin, koji ga smanjuje. Balansiranjem balona plave boje učenici su stekli dojam kako je njihovim kolegama koji stalno moraju balansirati tu razinu.

Klub ‘Slatko srce’ okuplja djecu i mlade oboljele od dijabetesa te njihove roditelje, a osnovalo ga je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti