Nedjelja, 25. veljače 2024.

Eksplozija u autoservisu: radnik i učenik na praksi zadobili opekline

Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja

- Oglas -

Kao što smo već izvijestili, u srijedu u popodnevnim satima u Autoservisu Ivanek u Vidovečkoj ulici u Varaždinu došlo je do eksplozije spremnika plina u osobnom automobilu.

Nažalost, ima ozlijeđenih i hitno su prevezeni u Opću bolnicu u Varaždinu.

Policijska uprava varaždinska upravo je izvijestila javnost s novim detaljima ove tragedije.

- Oglas -

“U srijedu oko 13.35 sati u jednom autoservisu u Varaždinu došlo je do nesreće na radu i ozljeđivanja radnika.

Kako je utvrđeno očevidom, koji su proveli policijski službenici u suradnji s inspektorima zaštite od požara, eksplozija i oružja područnog ureda civilne zaštite Varaždin te inspektorom zaštite na radu, do nesreće je došlo tako da je na vozilu koje se nalazilo na dizalici unutar radionice, prilikom skidanja multiventila spremnika LPG plina, na neutvrđeni način došlo do propuštanja i istjecanja plina iz spremnika.

Uslijed toga došlo je do stvaranja zapaljive smjese plina i zraka te njene aktivacije radom peći na lož ulje, a koja se nalazila u blizini.

Prilikom zapaljenja smjese došlo je do nagorijevanja plastike kod stražnjeg lijevog pneumatika vozila, što je 50-godišnji vlasnik ugasio vatrogasnim aparatom.

Kod zapaljenja smjese, opekline je zadobio 46-godišnji djelatnik autoservisa i 15-godišnji učenik na praksi, koji su se u tom trenutku nalazili u radionici.

- Oglas -

Obojici je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja”, priopćili su iz Policijske uprave varaždinske.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti