Ponedjeljak, 5. prosinca 2022.

Eric je nominiran za nagradu Porin u kategoriji “Novi izvođač godine”

Nakon otkrivanja ovogodišnjih kandidata za izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije, prve nagrade koja mu je dodijeljena za samostalni glazbeni rad te dvostruke nominacije i nastupa na Rock&Offu, stiglo je i laskavo priznanje u obliku prestižne nominacije za Porin - a godina je tek počela

Preporučujemo

U vrijeme finalnih priprema za Doru 2022, multitalentiranog Erica (21) u Opatiji je dočekala sjajna vijest: nominacija za nagradu Porin u kategoriji “Novi izvođač godine”!

Nakon otkrivanja ovogodišnjih kandidata za izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije, prve nagrade koja mu je dodijeljena za samostalni glazbeni rad te dvostruke nominacije i nastupa na Rock&Offu, stiglo je i laskavo priznanje u obliku prestižne nominacije za Porin – a godina je tek počela!

Simpatični glazbenik iz Rasinje kraj Koprivnice nije skrivao oduševljenje te je na vijest reagirao s izjavom da je “sada i službeno zaljubljen u 2022.”.

Pored sjajnog početka 2022. te trenutačno aktualnih proba za Doru gdje će predstaviti autorsku pjesmu “I Found You“, iza Erica je i iznimno uspješna 2021. godina.

Domaćim ljubiteljima Eurovizije itekako poznato ime, Eric se široj publici predstavio upravo na opatijskoj pozornici, s pjesmom “Reci Mi” koja je ubrzo dobila i svoju englesku verziju “Tell Me”. Pjesma je, dospjevši na visoku 16. HRtop40 poziciju, u društvu najemitiranijih boravila duže vrijeme, a u međuvremenu se na istoj listi našlo i nekoliko singlova novijeg datuma: “Confidence”, “No Good” sa svoja dva remixa te zamijećeni “Not Gonna Let Go“” koji je dospio na 10. mjesto najemitiranijih.

Kao najnoviji singl uskoro stiže “I Found You” nastao uz kreativni doprinos Filipa Vidovića i Gordana Dragića. Na radijskim i streaming valovima ova će pjesma, već sad proglašena iznimno radiofoničnom, zaploviti od 19. veljače, odmah nakon premijerne izvedbe uživo na Dori.

Ugodnim vokalom, osobnošću, ali i svestranošću (Eric je multiinstrumentalist koji, osim što sam piše tekstove i glazbu, sam svira i snima većinu instrumenata, a svoje pjesme zatim i producira) ovaj mladi glazbenik osvojio je mnoge.

Prozvan “hrvatskim Edom Sheeranom” ili pak “glazbenim Rimcem” Eric je prošlog ljeta predstavio i svoj debitantski album “I Am Eric”. Iznimno hvaljen od strane kritike, album je pronašao put i do srca publike te odmah nakon objave zasjao na prvom mjestu službene ljestvice najprodavanijih studijskih izdanja u Hrvatskoj.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti