Četvrtak, 8. prosinca 2022.

EURO Hrvatske rukometašice remijem sa Švicarskom prošle u drugi krug

Odigrale su Hrvatice ispod svoje razine u završnici utakmice u Ljubljani, Švicarska je dvije minute prije kraja imala prednost od 24:26

Preporučujemo

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija remijem je zaključila nastup u osnovnoj skupini Europskog prvenstva kojem su domaćini Slovenija, Crna Gora i Sjeverna Makedonija.

‘Kraljice šoka’ su nakon važne pobjede protiv Mađarske u utorak računale na sigurnu pobjedu protiv Švicarske, no stvari nisu išle onako glatko kako smo priželjkivali.

Iako su naše rukometašice imale prednost od tri pogotka razlike na poluvremenu i u par navrata u nastavku, uspjele su zakomplicirati situaciju i omogućiti Švicarkama povratak u egal; u 53. minuti bilo je 23:23.

Odigrale su Hrvatice ispod svoje razine u završnici utakmice u Ljubljani, Švicarska je dvije minute prije kraja imala prednost od 24:26.

Švicarkama je za prolaz trebala pobjeda od četiri gola razlike, no nisu uspjele ni pobijediti. Za remi je na isteku vremena pogodila Katarina Pavlović. Završilo je 26:26.

Najefikasnije su u našim redovima bile Tena Japundža sa šest i Katarina Pavlović s pet postignutih pogodaka.

Ovim remijem hrvatske rukometašice su u drugi krug prenijele i dva boda, na kraju su dakle ipak spasile stvar te sad čekaju suparnike u nastavku natjecanja koji slijedi u četvrtak.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti