Nedjelja, 25. veljače 2024.

Evo s kim Podravka Vegeta otvara skupinu Europske lige

Koprivničanke će skupinu otvoriti u nedjelju, 7. siječnja u 18 sati gostovanjem u Mađarskoj kod Praktiker Vaca

- Oglas -

Objavljen je raspored utakmica u skupini EHF Europske lige rukometašica u kojoj će Podravka Vegeta igrati s Vacom, Storhamarom i Nykobingom.

Koprivničanke će skupinu otvoriti u nedjelju, 7. siječnja u 18 sati gostovanjem u Mađarskoj kod Praktiker Vaca.

Potom slijede dvije domaće utakmice, s danskim Nykobingom i norveškim Storhamarom, 14. i 20. siječnja u 16 sati.

- Oglas -

Nakon toga 4. veljače u 16 sati Podravka gostuje kod Storhamara, a posljednju domaću utakmicu u grupi igrat će 11. veljače u 14 sati s Vacom.

Nykobing će biti domaćin Podravkašicama 17. veljače u 16 sati u utakmici 6. kola.

– Izvukli smo tešku skupinu Europske lige koja će biti veliki izazov za našu mladu ekipu. Sama činjenica da smo se nalazili odlukom EHF-a u 4. potu govori o trenutnoj situaciji što se tiče snage naše ekipe. Mi u tome vidimo izazov i motivaciju da u skupini koja ima dvije skandinavske i jednu mađarsku ekipu damo svoj maksimum i da se marljivo pripremamo i treniramo te da pokušamo biti konkurenti, osvojimo po neki bod i da sanjamo i maštamo da budemo među dvije ekipe u skupini te prođemo u nastavak natjecanja. Naravno, svjesni smo da to neće biti lako, cijenimo i poštujemo sve protivnice i činjenicu da su one favoritkinje no međutim ne predajemo se, dat ćemo sve od sebe da se prikažemo u najboljem izdanju i da u svakoj utakmici težimo pobjedi. Imamo mladu ekipu, razvojnu, koja vrijedno trenira i napreduje iz utakmice u utakmicu i ja vjerujem da ćemo iza nove godine biti u pravim izdanjima ako ne uvijek u najvećem dijelu utakmica i da ćemo opravdati ambicije kluba da napravimo iskorak u odnosu na prošlu sezonu u Europskoj ligi – rekao je trener Ivica Obrvan za službenu stranicu kluba.

Ždrijeb je komentirala i kapetanica Larissa Kalaus.

– Što se tiče grupne faze EHF Europske lige lige, unaprijed smo znali da nema lakih protivnika. Izvukle smo ekipe iz mađarske, danske i norveške lige, možda i najjačih rukometnih liga što samo govori o tome koliko nas težak zadatak čeka po pitanju prolaska u daljnju fazu natjecanja. Nykobing je ekipa koju poznajemo jer smo prošle godine igrale s njima, također i jedna od finalistica Final foura europske lige tako da nam sigurno neće biti lako. Storhamar, još jedna skandinavska ekipa, koja je učestali sudionik lige prvaka i mađarski Vac, s kojim u gostima otvaramo natjecanje u grupnoj fazi, a dobro znamo kakva je kultura natjecanja na tribinama mađarskih klubova. Želja je svakako odigrati bolje u grupnoj fazi nego što smo prošle sezone, prikupiti neke bodove i prikazati kvalitetniji rukomet. Želja je naravno uz malo sreće i dobru igru osigurati prolazak u daljnju fazu natjecanja – rekla je Larissa Kalaus.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti