Četvrtak, 18. srpnja 2024.

FOTO ‘Antunovo v Marofu’: od bogate enogastronomske ponude do predstava, plesa i odličnih koncerata

Program "Antunova v Marofu" odvija se u organizaciji novomarofske Turističke zajednice, Grada Novog Marofa te mnogih udruga, ustanova i pojedinaca

- Oglas -

Iako Novi Marof povodom Dana grada ima organizirana brojna događanja tijekom cijelog lipnja, prošlog je vikenda centar grada postao prava pozornica na otvorenom za brojne kulturne, zabavne i sportske programe.

“Antunovo v Marofu” ponudilo je brojna druženja i degustacije u organizaciji novomarofskih udruga koje su osigurale odličnu enogastronomsku ponudu za sve posjetitelje, plesne skupine su oživjele novu lokaciju – Malu Zagorsku, gdje su se u opuštenoj atmosferi održali brojni sadržaji za djecu – od predstava i uličnog programa do društvenih igara, a u pauzama je glazbenu kulisu održavao DJ. Smotra folklora ponudila je pogled na očuvanje tradicije i također oživjela ulice grada, a nisu izostali ni brojni glazbeni programi.

U petak je tako Novomarofčane i njihove goste dobro zabavila jedna od najvećih diva hrvatske glazbene scene Nina Badrić, dok su u subotu na glavnu pozornicu stupili Alen Đuras, Bruna Oberan i Josip Palameta, predvođeni Filipom Vincekom i odličnim bendom. Svi ovi mladi glazbenici izašli su iz brojnih glazbenih projekata poput A strane, The Voicea, Zvijezde pjevaju i Volim Hrvatsku te nastupaju u vrhunskim glazbenim kombinacijama, a sada su i u Novom Marofu napravili tulum i izvedbu za pamćenje s najpoznatijim pop i rock klasicima.

- Oglas -

Nedjelja je bila rezervirana za Begine, dok su Fiškali i Dečki z bregov bili zaduženi za zabavu na pozornici Kulturnog centra Ivan Rabuzin. U Staroj školi održao se i Techno party, DJ-evi su upotpunjavali prostor prije i poslije glavnih koncerata.

Program “Antunova v Marofu” odvija se u organizaciji novomarofske Turističke zajednice, Grada Novog Marofa te mnogih udruga, ustanova i pojedinaca. Zadovoljstvo dosadašnjim sadržajima istaknula je voditeljica ureda Turističke zajednice Grada Novog Marofa Renata Horvatić.

– Iznimno smo sretni što nas je vrijeme poslužilo te su se svi programi mogli nesmetano održati. Posjećenost je i ove godine bila iznimno dobra, program je zaista ponudio za svakoga ponešto pa je centar grada tijekom cijeloga vikenda bio vrlo živopisan i ispunjen odličnom atmosferom, na što smo vrlo ponosni – rekla je Renata Horvatić.

Zahvalila je ujedno posjetiteljima koji su posjetili brojne programe i učinili grad veselim i šarenim.

– Hvala i svim suorganizatorima događanja bez kojih ova manifestacija ne bi imala smisla. Turistička zajednica Grada Novog Marofa još se jednom zahvaljuje svima na potpori i dolasku te pozivamo sve da se odazovu i programima koji slijede – poručila je Renata Horvatić.

- Oglas -

Dodajmo da su na sam blagdan svetog Antuna Padovanskog, zaštitnika župe i Grada Novog Marofa održane tri svete mise. Blagoslov djece i ljiljana održan je uoči procesije gradom s relikvijama novomarofskog svetog zaštitnika, a nakon toga je večernju svetu misu uz koncelebraciju svećenika iz dekanata predslavio mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup u miru.

Više o proslavi ‘Antunova v Marofu’ možete saznati i fotografija pogledati OVDJE.

Foto: GNM

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti