Petak, 21. lipnja 2024.

FOTO Brojni izlagači i posjetitelji na Danu voća Koprivničko-križevačke županije u središtu Đurđevca

Nakon obilaska štandova i proglašenja najljepše uređenih, otvorena je i specijalizirana trgovina s domaćim proizvodima lokalnih OPG-ova Podravinoteka na đurđevačkoj Gradskoj tržnici

- Oglas -

U Đurđevcu, na Trgu svetog jurja, održava se 24. Dan voća Koprivničko-križevačke županije, manifestacija čiji je cilj promocija voćarstva i domaće voćarske proizvodnje.

I ovaj put na manifestaciji sudjeluju brojni OPG-ovi i proizvođači koji su orijentirani prema voćarskim kulturama i domaćoj proizvodnji, njih ukupno 46, a brojni posjetitelji mogu uživati u velikom izboru raznih voćnih kultura i sorti te tradicionalnoj promotivno-prodajnoj izložbi i ostalim programima.

U glazbeno-scenskom dijelu, u sklopu svečanog otvorenja, gledali smo nastupe Dječjeg vrtića Maslačak Đurđevac, školskog zbora Osnovne škole Đurđevac te dječje grupe KUD-a Petar Preradović.

- Oglas -

Nakon obilaska štandova i proglašenja najljepše uređenih, otvorena je i specijalizirana trgovina s domaćim proizvodima lokalnih OPG-ova Podravinoteka na đurđevačkoj Gradskoj tržnici.

Spomenimo i kako su učenici i mentori Strukovne škole Đurđevac pripremali doručak za posjetitelje, od čega će prihod ići u humanitarne svrhe – Gradskom društvu Crvenog križa Đurđevac, a Udruga vinogradara i voćara Đurđevac organizirala je prikaz tradicionalnog pečenja rakije.

S ciljem poticanja razvoja domaće voćarske proizvodnje, Koprivničko-križevačka županija osigurala je besplatan izlagački prostor na manifestaciji te predstavljanje izlagača u katalogu kako bi ih dodatno promovirala.

Organizator manifestacije je Koprivničko-križevačka županija, a suorganizatori su Grad Đurđevac i gradska Turistička zajednica, Ministarstvo poljoprivrede, uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede, Poljoprivredna zadruga Gruda za proizvodnju, skladištenje i distribuciju voća i povrća te Udruga voćara i proizvođača voćnih prerađevina Koprivničko-križevačke županije.

Foto: Robert Rodman

- Oglas -

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti