Srijeda, 24. srpnja 2024.

FOTO Brojni Sesvećani i njihovi gosti lijepim druženjem proslavili Praznik rada

Manifestacija je održana u parku na Trgu kralja Tomislava. Kuhao se prvosvibanjski grah, pjevalo i plesalo uz tamburaše, a za najmlađe tu su bili i napuhanci

- Oglas -

Općina Podravske Sesvete u suradnji s Turističkom zajednicom područja Dravski peski obilježila je Praznik rada cjelodnevnim druženjem mještana i sve drugih zainteresiranih posjetitelja. Manifestacija je održana u parku na Trgu kralja Tomislava.

Za tradicionalno natjecanje u kuhanju graha prijavilo se 10 ekipa, a stručni žiri i posjetitelji su odabrali najbolje. Prvu nagradu dobila je ekipa “Kumica”. Njihov grah ostavio je najbolji umjetnički dojam, pokazao bogatstvo prirodnih okusa i mirisa, inovativnost u pripremi i svu ljubav utkanu u njegovu pripremu.

Dokaz kvalitete pripremljenog jela i umijeća kuhara je i to da su svi kotlovi ispražnjeni do dna, oblizane žlice i prsti, preokrenute sve grabilice i da je bilo još sve bi se pojelo.

- Oglas -

Za najmlađe posjetitelje bio je tu i besplatan napuhanac, a večer je završila zabavnim programom uz svirku tamburaškog sastava Mjesečina.

Foto: Stjepan Jagić

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti