Petak, 19. srpnja 2024.

Hrvatski malonogometaši putuju na Euro: ‘Lani smo osvojili europsku broncu, ove godine želimo više’

Prošle godine naši reprezentativci na istom natjecanju osvojili su brončanu medalju, što je bio samo početak izvanrednih uspjeha ovog, u Hrvatskoj, relativno novog sporta

- Oglas -

Hrvatski socca malonogometni reprezentativci za nekoliko dana putuju u moldavski Kišinjev gdje će zaigrati na Europskom prvenstvu, na kojem nastupaju čak 22 europske malonogometne reprezentacije.

Prošle godine naši reprezentativci na istom natjecanju osvojili su brončanu medalju, što je bio samo početak izvanrednih uspjeha ovog, u Hrvatskoj, relativno novog sporta.

Najboljim vratarom na prošlom Euru proglašen je Nikola Beljan, koji se prisjetio kako je Hrvatska stigla do medalje.

- Oglas -

– Otišli smo na EuroCup u krnjem sastavu i s minimalnim očekivanjima. Imali smo tešku grupu s Kazahstanom i Francuskom, ali kako smo prošli skupinu, krenula je tinjati neka nada da se može napraviti neki dobar rezultat. Svakako ostaje žal što nismo osvojili zlato, ali ove godine idemo s većim očekivanjima i nadanjima da možemo napraviti korak više. Vjerujem u ovu ekipu i mislim da ćemo ponovno ostvariti dobar rezultat – riječi su Nikole Beljana koji je nakon individualnog priznanja na EuroCupu proglašen i najboljim vratarom na Socca Svjetskom prvenstvu u malom nogometu u njemačkom Essenu.

– Te nagrade su veliko priznanje za moj trud i rad i velika motivacija da se i dalje bavim ovim sjajnim sportom – nadodao je naš vratar.

Uz nekoliko iskusnih reprezentativaca, izbornik Dino Kovač u Moldaviju dovodi i neka nova imena. Jedan od njih bit će Ante Kovačević, igrač MNK Torcida, a nekadašnji junior Hajduka koji je godinama igrao drugoligaški nogomet za NK Dugopolje.

– Počašćen sam što ću biti dijelom hrvatske reprezentacije. Radujem se i željno iščekujem prvu utakmicu. Pratio sam i prije soccu. Zanimljiv sport, također mogu reći da nas je naša reprezentacija ponosno predstavljala i nadamo se da ćemo mi novi reprezentativci također nastaviti tim putem – rekao je Kovačević te zaključio:

– Mogu sa sigurnošću reći da je svaki igrač u reprezentaciji kvalitetan i da je birano promišljeno. Siguran sam da s ovim sastavom možemo  napraviti sjajan rezultat u Moldaviji.

- Oglas -

Podsjetimo, Hrvatska se voljom ždrijeba našla u skupini C, zajedno s Bugarskom, Španjolskom i Luksemburgom, a prvu utakmicu igrat će 8. svibnja sa Španjolskom u 22.00 po hrvatskom vremenu.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti