Četvrtak, 28. rujna 2023.

FOTO Članovi Udruge Matice umirovljenika Općine Rasinja sudjelovali na Podravskim motivima

Bilo je to jedno veselo druženje, ali i korisno jer će sredstva prikupljena od donacija mnogobrojnih posjetitelja za ponuđene proizvode (kolače i pečene kostanje) omogućiti lakšu realizaciju nekih zacrtanih ciljeva i aktivnosti udruge

- Advertisement -

Proteklog je vikenda u organizacije Turističke zajednice grada Koprivnice održana tradicionalna manifestacija Podravski motivi na kojoj su sudjelovali i članovi Udruge Matice umirovljenika Općine Rasinja.

Svaki je od sudionika prema svojim specifičnim sposobnostima i mogućnostima dao svoj maksimalni doprinos.

Kesteni
Kesteni // Foto: Karlo Krušelj

Tako je muški dio ekipe (Josip, tri Stjepana, Slavek, Zlatko, Ante, Drago i Francek) bio vrlo vrijedan te je odradio teži dio zadatka jer je na tri prilagođene peći pekao kestene i čim se počeo širiti njihov miris, privukao je mnogobrojne posjetitelje.

- Advertisement -
Članice Udruge umirovljenika Matice Općine Rasinje
Članice Udruge umirovljenika Matice Općine Rasinje // Foto: Karlo Krušelj

Ženski dio družine (četiri Štefice, dvije Marije,dvije Ane, Višnja, Zdravka, Mirjana, Dragica i Jelena) ukrasio je kućicu i njen okoliš tikvama, tikvicama, jabukama, kruškama, dunjama, grožđem te cvijećem od perušinja odnosno ovojnicama klipa kukuruza

Uz to je bilo potrebno rezati kestene te posluživati posjetitelje raznim slanim pogačama i kolačima od sira, čvaraka, koprive i slično.

Član Udruge umirovljenika Matice Općine Rasinje
Član Udruge umirovljenika Matice Općine Rasinje // Foto: Karlo Krušelj

“Bilo je to još jedno veselo druženje, ali i korisno jer će sredstva prikupljena od donacija mnogobrojnih posjetitelja za naše ponuđene proizvode (kolače i pečene kostanje) omogućiti lakšu realizaciju nekih zacrtanih ciljeva i aktivnosti naše udruge. Zahvaljujemo Turističkoj zajednici grada Koprivnice i direktoru Renatu Labazanu što nam upućuju poziv za sudjelovanjem na značajnim društvenim i kulturnim manifestacijama”, istaknuli su iz Udruge umirovljenika Matice Općine Rasinja.

Foto: Karlo Krušelj

Cijelu fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti