Četvrtak, 2. prosinca 2021.

FOTO Dan narcisa u Koprivnici: ‘Kroz simboliku ovog predivnog cvijeta budi se nova nada za ozdravljenje’

Rak dojke drugi je uzrok smrti žena u Hrvatskoj pa je Nacionalni dan borbe protiv raka dojke ili Dan narcisa prigoda da se naglasi važnost redovitih pregleda dojki kako bi se bolest spriječila ili otkrila u ranom stadiju, kada ju je moguće izliječiti

Preporučujemo

Na središnjem koprivničkom Zrinskom trgu ove subote tradicionalno je obilježen Međunarodni dan narcisa. Tim povodom članice Udruge žena s bolestima dojke Nada organizirale su podjelu narcisa prilikom koje su prikupljale dobrovoljne priloge koji će biti iskorišteni za potrebe rada udruge te za kupnju aparata za ozračivanje.

Ove godine ova hvalevrijedna akcija dobila je dodatan značaj je su narcise udruzi donirali učenici srednjih i osnovnih škola.

Podršku akciji, osim brojnih građana, dali su koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, zamjenice gradonačelnika Ksenija Ostriž i Melita Samoborec i pročelnici. Podrška nije izostala ni iz županijske uprave. Na Zrinski trg stigli su župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, pročelnica upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek i predstavnici Lige protiv raka Koprivničko-križevačke županije.

Župan je poručio kako se obilježavanjem Dana narcisa potiče na aktivniju brigu o vlastitom zdravlju kao najvećem bogatstvu svake osobe, dodavši kako su prevencija i edukacija najbolje oružje u borbi protiv raka dojke.

Predsjednica Udruge Nada Željka Zetović kazala je kako je Dan narcisa posvećen ženama koje su oboljele od raka dojke, a kroz simboliku ovog cvijeta budi se nova nada za ozdravljenje.

Rak dojke drugi je uzrok smrti žena u Hrvatskoj pa je Nacionalni dan borbe protiv raka dojke ili Dan narcisa prigoda da se naglasi važnost redovitih pregleda dojki kako bi se bolest spriječila ili otkrila u ranom stadiju, kada ju je moguće izliječiti.

Članice udruge građanima su održale edukacije o samopregledu dojki te dijelile edukativne materijale.

Poruka svim ženama je da se odazovu na Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke, koji je nastavljen i u uvjetima pandemije koronavirusa, kao i da redovito obavljaju samopreglede, mamografiju i preglede ultrazvukom.

Dodajmo i da je župan Koren podržao i akciju koju je na glavnom križevačkom trgu organizirao Klub žena s bolestima dojke Agata Križevci te je članicama uputio riječi podrške i ohrabrenja. Spomenimo kako će se akcija obilježavanja Dana narcisa u Đurđevcu organizirati kroz medijsku promociju i kroz kampanju na društvenim mrežama.

Foto: Grad Koprivnica i KC-KŽ županija

Najnovije objave