Petak, 12. travnja 2024.

DAN OPĆINE MOLVE Načelnik Ivančan: Puno smo napravili, a veliki planovi tek su pred nama

Na to što su u Općini Molve radili u tom razdoblju osvrnuo se načelnik Zdravko Ivančan, ali otkrio je i planove koji su pred njima. Među ostalim, istaknuo je, prvenstveno će poticati gospodarstvo i raditi na otvaranju novih radnih mjesta na molvarskom području, a puno očekuju i na planu povlačenja sredstava iz EU fondova.

- Oglas -

Uz brojne uzvanike u subotu je održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Molve.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Zdravko Tuba, nakon hrvatske himne koju je otpjevao Ženski pjevački zbor KUD-a Molve. Otpjevale su one kasnije još nekoliko prigodnih pjesama uz pratnju Tamburaškog sastava. Zaista lijepa večer.

Predsjednik Tuba osvrnuo se na rad Općinskog vijeća u proteklih godinu dana.

- Oglas -

Na to što su u Općini Molve radili u tom razdoblju osvrnuo se i načelnik Zdravko Ivančan, ali otkrio je i planove koji su pred njima.

Među ostalim, istaknuo je, prvenstveno će poticati gospodarstvo i raditi na otvaranju novih radnih mjesta na molvarskom području, a puno očekuju i na planu povlačenja sredstava iz EU fondova.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća podijeljena su i javna priznanja “Zahvalnica Općine Molve”.

Ovogodišnji laureati su Dragutin Tuba, za dugogodišnji uspješan rad i ostvarene rezultate u poljoprivrednoj proizvodnji, Josipa Grčić, za dugogodišnji uspješan rad i ostvarene rezultate u ugostiteljskoj djelatnosti, Zdravko Popec, za dugogodišnji uspješan rad i ostvarene rezultate u poljoprivrednoj proizvodnji, Timon Vincek, za postignute rezultate u sportu i doprinos u međunarodnoj promidžbi Općine Molve, Željko Crnjak, za dugogodišnji uspješan rad i očuvanje tradicijskih zanimanja i običaja, te Društvo za povjesnicu i starine Molve, za 10. obljetnicu rada i djelovanja udruge i promicanju ugleda Općine Molve.

Zlatna plaketa “Grb Općine Molve”, pak, dodijeljena je Miroslavu Belaviću, za dugogodišnji uspješni rad i obavljanje veterinarske djelatnosti, i Ivanu Tubi, vlasniku Metal Konstrukta d.o.o., za dugogodišnji uspješan rad i obavljanje gospodarske djelatnosti.

- Oglas -

Isto tako, Općina Molve dodijelila je i nagrade učenicima Osnovne škole Molve, kao i njihovim mentorima koji su sudjelovali na državnim natjecanjima i osvojili zapažene rezultate. Nagrađeni su s iznosom od 500 kuna. Na svečanosti je naglašeno da im svi žele da im ovaj novčani iznos bude poticaj da krenu stopama mještana koji su dobili javna priznanja.

Darivanju se pridružila i Udruga obrtnika Molve i načelnik Općine Novo Virje Branko Mesarov koji su darivali najbolju učenicu Marijanu Markov.

Ispred načelnica, načelnika i gradonačelnika čestitke povodom Dana Općine Molve uputili su načelnik Općine Koprivnički Ivanec Mario Švegović, ispred Koprivničko-križevačke županije zamjenik župana Ratimir Ljubić te saborski zastupnik Željko Lacković.

Svi su pohvalili Općinu Molve kao primjer uspješne sredine, ugodnog života i zadovoljnih ljudi te vodstvu Općine zaželjeli realizaciju svih zacrtanih planova.

Sjednici su, među ostalim, prisustvovali i molvarski župnik o. Zdravko Tuba, gradonačelnici, načelnici i zamjenici susjednih općina, općinski vijećnici, poslovni partneri te predstavnici udruga i društava s područja Općine.

Program je vodila Ines Tuba.

Foto: Luka Krušec

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti