Četvrtak, 22. veljače 2024.

Dan za pamćenje u Imbriovcu: Borac pružio lijep otpor Dinamu

Bila je to utakmica šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa, u koju su Imbriovčani ušli svladavši Karlovac, dok je Dinamu ovo početna faza u natjecanju.

- Oglas -

Vodeća momčad Prve koprivničko-križevačke nogometne lige, Borac iz Imbriovca, u nedjelju je u petom ligaškom kolu ugostila novigradsku Dravu, a danas, u srijedu, zagrebački Dinamo.

Bila je to utakmica šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa, u koju su Imbriovčani ušli svladavši Karlovac, dok je Dinamu ovo početna faza u natjecanju.

- Oglas -

Pripreme u Velikom vrtu trajale su danima pa je tako danas sve bilo spremno. Iako kiša još uvijek nije stala, ova povijesna utakmica privukla je broj gledatelja kojem bi zavidjeli i brojni prvoligaši. U Imbriovec se sjatilo gotovo dvije tisuće ljudi pa je montažna tribina pored igrališta bila ispunjena.

Kako su i najavljivali, Imbriovčani se nisu predavali. Pokušavali su stvoriti igru, no razlika u kvaliteti ipak je bila prevelika.

Dinamo je poveo već u drugoj minuti. Nakon polukontre pogodio je Hodžić, dok je na 2:0 u 24. povisio Fiolić.

Bio je to rezultat kojim se otišlo na odmor. Nogometaši Borca nisu trebali žaliti. Pružili su solidan otpor i pokušavali maksimalno parirati trenutno vodećoj momčadi Hrvatski Telekom Prve lige.

Borac Imbriovec protiv Dinama Zagreb

- Oglas -

Kao i u prvom, Dinamo je vodio glavnu riječ i u drugom dijelu, a u 64. minuti na scenu je svojim drugim pogotkom stupio Fiolić.

Do kraja utakmice u strijelce su se još upisali Olmo u 81. te dva puta Jurilj, u 88. i 90. minuti.

Iako nisu uspjeli prirediti iznenađenje, igrači Borca prikazali su se u pozitivnom svijetlu i pružili dostojan otpor velikom Dinamu.

 

HRVATSKI NOGOMETNI KUP, 1/16 FINALA:

BORAC IMBRIOVEC – DINAMO ZAGREB 0:6 (0:2)

BORAC: Tizaj, Gaži, Kovačić, Prvčić, Bači, Fažon, Šegović, Vuk, Oršić, Vrkić, Pjetri (Vlah, Buzina, Balent, Međurečan, Bali, Fičko, Andrić). TRENER: Zlatko Andrašić.

DINAMO: Zagorac, Lecjaks, Antolić, Rrahmani, Gojak, Hodžić, Cekici, Uremović, Fiolić, Lešković, Perić (Livaković, Sosa, Doumbia, Olmo, Henriquez, Jurilj, Moro). TRENER: Mario Cvitanović.

STRIJELCI: 0:1 Hodžić 2′, 0:2 Fiolić 24′, 0:3 Fiolić 64′, 0:4 Olmo 81′, 0:5 Jurilj 88′, 0:6 Jurilj 90′

Foto: Luka Krušec

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti