Srijeda, 22. ožujka 2023.

FOTO Delegacija vatrogasnih dužnosnika iz Norveške posjetila JVP i DVD Koprivnica

U okviru međunarodnog projekta "Vatrogasci u podizanju pripravnosti i svijesti u području prometne sigurnosti", čiji su partneri Hrvatska vatrogasna zajednica i CTIF Norway, Hrvatsku su posjetili norveški vatrogasci

Preporučujemo

U okviru međunarodnog projekta “Vatrogasci u podizanju pripravnosti i svijesti u području prometne sigurnosti”, čiji su partneri Hrvatska vatrogasna zajednica i CTIF Norway, Hrvatsku su posjetili norveški vatrogasci.

Tijekom radnog posjeta Hrvatskoj gosti iz Norveške, u pratnji načelnika sektora za vatrogastvo HVZ-a Marija Starčevića i zapovjednika VZŽ-a Zvonimira Habijana, posjetili su u srijedu i Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Koprivnice gdje ih je dočekala zapovjednica Jasminka Jakupec. Zapovjednica i djelatnici koprivničkog JVP-a upoznali su goste s opremom, vozilima i ustrojem profesionalne postrojbe.

Nakon JVP-a, gosti su posjetili Dobrovoljno vatrogasno društvo Koprivnica, gdje ih je dočekao predsjednik Nikola Sočev s članovima društva. Sočev je goste upoznao s ustrojem DVD-a Koprivnica i ustrojem dobrovoljnog vatrogastva u Koprivnici.

Norveški vatrogasci s posebnom su pažnjom pratili vježbu pomlatka DVD-a.

U norveškoj delegaciji bili su Rune Toverud, zapovjednik profesionalne vatrogasne postrojbe grada Kongsberg, Ole Hansen, dopredsjednik Vatrogasne zajednice vatrogasnih i spasilačkih službi (CTIF) i predsjednik CTIF Norveška te Heidi Løfquist, predstavnica uprave za civilnu zaštitu Norveške, sektora za vatrogastvo.

Tekst i foto: Krešimir Juratović

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti