Petak, 29. rujna 2023.

FOTO Đurđevac proslavio Dan grada svečanom sjednicom Gradskog vijeća

U ime svih nagrađenih kratkim govorom i zahvalom prisutnima se obratio ovogodišnji dobitnik Nagrade za životno djelo Marijan Ružman

- Advertisement -

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Đurđevca u petak je obilježen Dan grada Đurđevca.

U Domu kulture Đurđevac tim su se povodom okupili brojni uzvanici kojima su se obratili predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković te gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković pozvao je sve da stvaraju čim bolje uvjete u našim zajednicama, da teže izjednačavanju uvjeta kakvi su u drugim europskim državama.

- Advertisement -

– Korištenje EU fondova je put prema stvaranju ljepšeg grada Đurđevca iz kojeg mladi neće odlaziti, već će se vraćati oni koji su otišli, ali i dolaziti iz drugih sredina. Više ne postoji niti jedan razlog da ne budemo efikasni i razvijeni kao druge europske zemlje. Pozivam sve da zajednički, kroz suradnju ostvarujemo ciljeve koje smo obećali našim biračima. Svima koji rade u Gradskoj upravi zahvaljujem na njihovom radu te vijećnicima što smo većinu odluka donijeli jednoglasno, a sve prijedloge smo realizirali Nije lako danas biti u politici, nemojmo kopati jame jedni pod drugima, ne gubimo tako vrijeme, već kroz zajedničku suradnju razvijajmo naše županije, gradove i općine – rekao je predsjednik Željko Lacković te je svim sugrađanima čestitao Dan grada i blagdan zaštitnika grada sv. Jurja.

Sve ono što se zbivalo proteklih godina i način na koji se Đurđevac kao grad razvija prezentirao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

– Kojom dinamikom se poboljšavala kvaliteta života u gradu govori podatak da smo četiri godine za redom među 10 najuspješnijih gradova po povlačenju EU sredstava. Konstantno radimo na poboljšanju kvalitete života svih naših sugrađana – od najmlađih do najstarijih i na taj način protekle je godine realiziran najveći proračun u povijesti grada od preko 100 milijuna kuna – rekao je uvodno gradonačelnik.

– Imamo zaokružen odgojno-obrazovni sustav, od vrtića, škole pa sve do studija. Ulažemo u mlade, u razvoj sportske infrastrukture i sport, komunalnu infrastrukturi te u obnovljive izvore energije. Gospodarstvo grada je zdravo, imamo sve više investicija i poduzetnika, a bitni su nam i lokalni OPG-ovi koje uspješno promoviramo kroz jedinstveni projekt Podravinoteke. Ulažemo u podizanje standarda socijalnih usluga u našemu gradu jer zajednica koja vodi brigu o najslabijima je najčvršća zajednica. Na povijesno-kulturnoj baštini i tradiciji našeg grada temeljimo razvoj turizma – istaknuo je Janči.

Dodao je kako su za ostvarenje zadanih ciljeva potrebna jasna vizija, plan te učinkoviti izvršitelji; vrhunska i dinamična gradska uprava.

- Advertisement -

– Zahvaljujem se svim gradski vijećnici, sugrađanima i prijatelji našeg grada koji sudjeluju i doprinose razvoju našeg grada. Svima želim sretan Dan grada i blagdan sv. Jurja. Neka nam naš Đurđevac i Podravina ne budu samo u srcu, živimo, radimo, stvarajmo ovdje te zajedno razvijajmo naš grad – poručio je gradonačelnik Janči.

Među gostima našli su se saborski zastupnik Damir Bajs, saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić, počasni građanin Mladen Markač, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, gradonačelnica Grada Samobora Petra Škrobot, gradonačelnik Grada Otočca Goran Bukovac, gradonačelnik Grada Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec, zamjenica gradonačelnika Grada Virovitice Vlasta Honjek- Golinac, zamjenik gradonačelnika Grada Svete Nedjelje Gabrijel Deak, predsjednik Narodne stranke Radimir Čačić, načelnici podravskih općina, ravnatelji i predstavnici ustanova te mnogi drugi suradnici i prijatelji grada Đurđevca.

Prisutnima su se obratili gradonačelnica Samobora Petra Škrobot, gradonačelnik Otočca Goran Bukovac, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, te u ime općinskih načelnika, načelnica Općine Đelekovac Lara Samoščanec, koji su zaželjeli svako dobro Đurđevčanima i cijeloj gradskoj vlasti te im čestitali na uspješnoj realizaciji mnogih projekata kao i razvoju samog grada.

Na kraju sjednice podijeljena su priznanja i nagrade najzaslužnijim građanima. Javno priznanje Nagrada za životno djelo dodijeljeno je Marjanu Ružmanu za izniman doprinos u razvoju turizma i prepoznatljivosti Legende o Picokima, a i grada Đurđevca.

Zlatna plaketa Sveti Juraj dodijeljena je Mati Zemanu, Danici Nikši i Sveučilištu Sjever, a Javno priznanje Povelja Grada Đurđevca dodijeljeno je Đurđici Franjić, Udruzi sv. Juraj, Udruzi gerontodomaćica Susret, Marici Lacković, KTC-u d.d. te Strukovnoj školi Đurđevac.

U ime svih nagrađenih kratkim govorom i zahvalom prisutnima se obratio ovogodišnji dobitnik Nagrade za životno djelo Marijan Ružman.

– Ako misliš da zaista živiš u malom gradu onda to on zaista je, ja osobno nikada nisam mislio da živim u malom gradu. Đurđevac mi je uvijek bio u srcu, a srce u Đurđevac i znao sam da možemo sve, da smo sposobni i da zaslužujemo puno više. Kada sam kandidirao Đurđevac i Picokijadu za prestižnu nagradu EDEN, rekli su mi – nema šanse, mali ste i ima puno boljih i jačih od nas. No zajedno sa svojim suradnicima u tom, ali i u mnogim drugim projektima koje smo zajedno realizirali, pokazali smo i dokazali smo da možemo sve, hvala im svima – rekao je Marijan Ružman te se za kraj zahvalio svim prijateljima, suradnicima, gradskoj vlasti na podršci u radu te svojoj supruzi koja mu je bila velika podrška na cijelom putu.

Svečanost su uveličale izvedbe Ženskog vokalnog ansambla Đurđevčice pod vodstvom prof. Kristine Benko Markovica.

FOTO: Robert Rodman 

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti