Petak, 24. ožujka 2023.

FOTO Festival svjetla u Zagrebu uz brojne atrakcije na čak 28 lokacija

Ovogodišnji program spaja ono najbolje od likovne i izvedbene umjetnosti te moderne tehnologije

Preporučujemo

Festival svjetla u Zagrebu, peti po redu, u prva tri dana privukao je tisuće i tisuće posjetitelja, a ne sumnjamo da će tako biti i večeras, kao i u nedjelju, posljednjeg dana održavanja. U organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba i partnera, a uz podršku Grada Zagreba, ovaj festival dio je međunarodne organizacije Festival od Lights International.

Ovogodišnji program spaja ono najbolje od likovne i izvedbene umjetnosti te moderne tehnologije.

Festival svjetla Zagreb nisu samo čarobne svjetlosne instalacije, impresivno mapiranje, zaigrane animacije i raznobojni objekti, već dobre emocije, pozitivna energija i doček proljeća kojeg svi željno iščekujemo. Kroz pet dana festivala prepustili smo domaćim i inozemnim umjetnicima ulice, parkove, trgove, šetališta i građevine kao slikarsko platno i razigranu scenografiju za brojne oblike inovativne umjetnosti, istaknuli su iz Turističke zajednice grada Zagreba.

Posjetitelji mogu uživati na čak 28 lokacija u Gornjem i Donjem Gradu gdje ih očekuju 33 atrakcije. Festival se proširio na više lokacija s namjerom smanjenja gužvi i olakšavanja obilaska da svi kvalitetnije mogu uživati u čarolijima svjetla. Nove su lokacije park Ribnjak, Stara Vlaška, Kurelčeva ulica, Trg hrvatskih velikana, Trg žrtava fašizma, Dolac i Opatovina.

Sve informacije o Festivalu svjetla u Zagrebu dostupne su na festivalsvjetlazagreb.hr i društvenim mrežama TZGZ.

Foto: Zvonimir Markač

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti