Ponedjeljak, 23. svibnja 2022.

FOTO Gradonačelnik Janči i predsjednik Gradskog vijeća Lacković obišli radove na izgradnji đurđevačke Kuće podrške

Projekt Kuća podrške vrijedan je 14.197.233,46 kuna te je u potpunosti financiran od strane Europske unije

Preporučujemo

Radovi na izgradnji Kuće Podrške Mali princ teku zadanom dinamikom, a trenutno je u fazi izgradnja prizemlja objekta dok se kroz 10 dana očekuje postavljanje stropne ploči te početak radova na postavi armature i pripremi za izgradnju druge etaže objekta.

Za kraj radnog tjedna radove su obišli gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči, predsjednik gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković, pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje, uređenje i komunalne djelatnosti Dejan Đud, predsjednica Udruge Mali Princ Kristinka Štefan, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Danijel Rupić te predstavnica izvođača radova Lidija Kušt.

– Zadovoljan sam dosadašnjom dinamikom radova, a predviđeni završetak je u ljetu iduće godine. Osim izgradnje novog objekta, uredit će se i kompletno dvorište te zimski vrt s postavom vodenog igrališta za sve korisnike objekta – istaknuo je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Projekt Kuća podrške vrijedan je 14.197.233,46 kuna te je u potpunosti financiran od strane Europske unije, a nastao je s ciljem promicanja socijalne uključenosti i smanjenja nejednakosti osoba s teškoćama u razvoju kroz poboljšani pristup socijalnim uslugama te prelazak s institucionalne skrbi na skrb u zajednici.

Projektom će se izgraditi i potpuno opremiti objekt površine 565 m2, a puni kapacitet stambene zajednice predviđen je za 8 osoba. Nabavit će se i specijalizirana oprema uključujući i vozilo za prijevoz osoba s teškoćama u razvoju.

- Advertisement -

Najnovije objave