Subota, 24. veljače 2024.

FOTO Kamp prijateljstva Ronilačkog kluba Šoderica ispunio sva očekivanja i malih i velikih

Ovogodišnji repertoar je malo proširen pa je osim sporta i zabave bilo tu i edukacije, društveno korisnog rada, umjetničkog izražavanja i otkrivanja novih talenata, istaknuli su iz kluba

- Oglas -

Kad jedna lijepa i plemenita ideja padne na plodno tlo i uspješno se realizira s vremenom postane tradicija. Tako je i organiziranje kampa na Šoderici za djecu i roditelje iz Ronilačkog kluba Šoderica sada već postalo tradicionalno.

“Ovo je već četvrti Kamp prijateljstva kako smo ga svojevremeno nazvali. I zašto mijenjati ime kad uistinu jačaju prijateljstva među djecom, roditeljima, praktički među svim sudionicima od najmlađih do najstarijih”, istaknuli su iz Ronilačkog kluba Šoderica.

Kamp prijateljstva na Šoderici
Foto: Ronilački klub Šoderica

Ove godine kamp je održan od 4. do 7. kolovoza, a malo šatorsko naselje niknulo je vrlo brzo zahvaljujući prijašnjem iskustvu i maloj pomoći roditelja.

- Oglas -
Kamp prijateljstva na Šoderici
Foto: Ronilački klub Šoderica

“Ovogodišnji repertoar je malo proširen pa je osim sporta i zabave bilo tu i edukacije, društveno korisnog rada, umjetničkog izražavanja i otkrivanja novih talenata”, kažu iz Ronilačkog kluba.

Najmlađi članovi Kluba obojili su, a potom i umjetnički oplemenili betonske ‘tunele’ s cvijećem uz obalu.

Uz redovite treninge plivanja i orijentacije u vodi bilo je dovoljno vremena i za igre u vodi i na suhom gdje su im se pridružili i odrasli.

Predavanje povjesničara Hrvoja Petrića
Foto: Ronilački klub Šoderica

Također, nije izostala ni edukacija zahvaljujući poznatom povjesničaru i profesoru Hrvoju Petriću koji je pričao o nastanku jezera Šoderica te o brojnim drugim zanimljivostima vezanim uz ovaj kraj, a uz samu obalu jezera interesantnim povijesnim pričama privukao je pažnju djece i odraslih.

“Uz brojne aktivnosti dani prolaze prebrzo, ali će sjećanje na dane i noći privedene u prirodi sigurno dugo potrajati. Ipak, najveće veselje svima je odlazak do rijeke Drave i praćakanje u njoj. Voda je ove godine na opće veselje toplija i plića nego inače pa je bilo spuštanja nizvodno, pokušaja plivanja uzvodno i raznih drugih ekshibicija. Tu su se odrasli malo vratili u svoje djetinjstvo i uživali zajedno s djecom”, istaknuli su iz kluba.

- Oglas -
Predavanje povjesničara Hrvoja Petrića
Foto: Ronilački klub Šoderica

Povratak do Šoderice bio je malo robinzonski i istraživački kroz osušene rukavce, travu i grmlje kao što priliči prirodnjacima.

U znak sjećanja na prekrasno proveden vikend ekipa je ostavila otiske svojih dlanova na prethodno obojenu prikolicu, za neka buduća sjećanja.

“Cilj ovog kampa postignut je u potpunosti. Bez obzira na dob, svi su se družili, radili zajedno, zabavljali se i ponijeli sa sobom lijepe uspomene”, zaključili su iz Ronilačkog kluba Šoderica.

Foto: Ronilački klub Šoderica

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti