Srijeda, 28. rujna 2022.

FOTO Krajem lipnja u Đurđevcu nas očekuje nikad veća, bogatija i nikad bolja Picokijada

Uz već tradicionalne programe kao što je scensko uprizorenje Legende o Picokima, kulturnih i folklornih nastupa, zabavnih programa uz nastup Zvonka Bogdana, Tonija Cetinskog i Opće Opasnosti ovogodišnja Picokijada bit će popraćena i vinskim i kulinarskim atrakcijama

Preporučujemo

Bogat i raznovrstan program ovogodišnje Picokijade, 54. po redu, uz već uobičajene i tradicionalne manifestacije, predstavljene su od strane organizatora, Turističke zajednice grada Đurđevca te Grada Đurđevca, predstavnicima medija i sponzorima. Picokijada će se održati od 24. do 26. lipnja.

Goste su na ulazu dočekali svima već poznati likovi iz Legende o Picokima kapetan grada, mudra starica i Ulama Beg koje su uprizorili đurđevački vrtićarci, branitelji grada i članovi turske vojske Udruge sv. Jurja, a goste je uvodno u Legendu uveo kapetan grada Željko riječima – utvrda Stari grad u cijeloj svojoj povijest nikada nije pala u neprijateljske ruke, a mnogi su je htjeli osvojiti.

Značaj i veličinu Picokijade uz gradonačelnika Đurđevca Hrvoja Jančija te predsjednika Gradskog vijeća Željka Lackovića okupljenim novinarima i predstavnicima sponzora prezentirao je i Mario Fuček predsjednik TZ-a grada Đurđevca, Vid Balog, pisac teksta Legende o Picokima, te poznati hrvatski kazališni redatelj svjetskog ugleda Krešimir Dolenčić, inače rođeni Picok.

Hrvoje Janči, Krešimir Dolenčić i Željko Lacković
Hrvoje Janči, Krešimir Dolenčić i Željko Lacković // Foto: Grad Đurđevac

Predstavnici tvrtki sponzora ovogodišnje Picokijade tijekom svojeg obraćanja jednoglasno su istaknuli svoje zadovoljstvo mogućnošću sponzoriranja i ovogodišnje Picokijade, kao jednog od velikih kulturnih dragocjenosti Republike Hrvatske. I zbog činjenice da je Legenda o Picokima, kao glavna manifestacija Picokijade još od 2008. godine postala član Europske mreže turističkih destinacija izvrsnosti (EDEN – European destination of excellence), tvrtkama sponzorima dovoljan je poticaj.

Uz već tradicionalne programe kao što je scensko uprizorenje Legende o Picokima, kulturnih i folklornih nastupa, zabavnih programa uz nastup Zvonka Bogdana u petak, 24. lipnja, Tonija Cetinskog u subotu, 25. lipnja, i Opće Opasnosti u nedjelju, 26. lipnja, ovogodišnja Picokijada bit će popraćena i vinskim i kulinarskim atrakcijama, istaknuo je predsjednik TZ-a grada Đurđevca Mario Fuček.

Mario Fuček
Mario Fuček // Foto: Grad Đurđevac

– Scensko uprizorenje Legende o Picokima već je davno prerasla lokalne okvire. U kulturnom, scenskom i kazališnom smislu to je predstava koja po ničemu ne zaostaje za scenskim spektaklima koji se odigravaju na scenama najvećih svjetskih gradova. Zapravo još je veća, bolja i bogatija jer ju izvode 300-tinjak domaćih dragih ljudi koji to rade sa srcem i dušom – rekao je Krešimir Dolenčić, dugogodišnji režiser Legende o Picokima, kazališni redatelj koji je do sada postavio više od 80 dramskih i opernih predstava u Hrvatskoj, Sloveniji, SAD-u, Velikoj Britaniji, Njemačkoj i Kini.

Krešimir Dolenčić
Krešimir Dolenčić // Foto: Robert Rodman

Režiser Krešimir Dolenčić koji je na međunarodnom festivalu u Šangaju režirao Verdijevu Aidu s 2300 sudionika garancija je veličanstvenoj izvedbi Legende o Picokima i ove godine.

– U gradu je opća mobilizacija, sve udruge sudjeluju u pripremi, vjerujem da će to biti jedna od najboljih Picokijada. Svi su uključeni, od najmlađih do najstarijih, ne trebamo se bojati za budućnost grada. Sve to ne bi bilo moguće bez podrške, Picokijada je i dalje samoodrživa manifestacija s budžetom od milijun kuna – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Predsjednik organizacijskog odbora Picokijade, ujedno i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković, zahvalio se svima koji na bilo koji način doprinose Picokijadi.

– Naša Picokijada odavno je prerasla okvire Đurđevca i Podravine, sponzori nam omogućuju da svake godine imamo sve bolju Picokijadu, kao i svi stanovnici koji se sve više uključuju i žele svojim gostoprimstvom pokazati kakvi smo mi u Podravini ljudi. Krešo Dolenčić iz godine u godinu smišlja nove sadržaje i čini prikaz sve spektakularnijim. Siguran sam da ćemo i ove godine 54. put uživati u priči kako samo obranili grad od najveće sile – rekao je Lacković.

Predstavljanje Picokijade u prekrasnom ambijentu utvrde Stari grad
Predstavljanje Picokijade u prekrasnom ambijentu utvrde Stari grad // Foto: Grad Đurđevac

Najnovije informacije vezane uz Picokijadu možete pratiti OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave