Ponedjeljak, 29. studenoga 2021.

FOTO Planinarsko društvo Susedgrad posjetilo Novigrad Podravski i njegove ljepote

Na kraju pohoda dočekao ih je kratki domjenak uz degustaciju domaćih vina. Vesela atmosfera potrajala bi do kasno popodne, ali gosti su morali put Hlebina

Preporučujemo

U nedjelju 12. rujna u Novigrad Podravski stiglo je Planinarsko društvo Susedgrad. Dočekani su u parku pod lipama, a riječi dobrodošlice uputio im je načelnik Zdravko Brljek, ako i IVan Mićurin.

Upoznali su goste s poviješću Novigrada i krenuli na planiranu rutu pohoda. Kružna ruta započela je posjetom crkvi Rastanka Apostola, kapeli Sv. Klare na groblju i u nastavku putem prema Srdincu i Prkosu. Gosti su bili oduševljeni pogledom s vidikovca i vinorodnim okruženjem, a dogodio se i nešto dulji „zastoj“ s degustacijom izvrsnog vina s Prkosa, na čemu hvala obitelji Balogović.

Prošli su zatim kroz bunker i šumski dio Ravnice, do Tri kralja. Na kraju pohoda dočekao ih je kratki domjenak uz degustaciju domaćih vina. Vesela atmosfera potrajala bi do kasno popodne, ali gosti su morali put Hlebina.

“U tom kratkom vremenu nismo mogli obići sve značajke mjesta i općine i stoga na rastanku slijedi dogovor i obećanje o ponovnom dolasku s novima rutama, novim druženjem i širim upoznavanjem skrivenih staza Bilogore. Veliko hvala Općini Novigrad Podravski i Udruzi vinara voćara ‘Komarna 2001’ “, poručili su iz PD Susedgrad.

Najnovije objave