Petak, 12. srpnja 2024.

FOTO Policija u obiteljskoj kući pronašla dva laboratorija za uzgoj konoplje, uhićen muškarac

Uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka, 43-godišnjak je stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja

- Oglas -

Muškarac (43) je uhićen nakon što je policija u utorak u popodnevnim satima pretražila kuću na području Peščenice kojom se isti koristi te pronašla dva improvizirana laboratorija za umjetni uzgoj bilja.

Pronađeno je ukupno 55 komada stabljika konoplje tipa droga visine od 20 do 90 cm, jedna grana konoplje tipa droga visine 90 cm, 582,1 gram konoplje tipa droga pakirane u dva pakiranja te digitalna vaga za precizno mjerenje mase, stoji u priopćenju Policijske uprave zagrebačke.

Marihuana
Foto: PU zagrebačka

Zagrebački su policajci dovršili kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

- Oglas -
Marihuana
Foto: PU zagrebačka

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni protivno odredbama članka Zakona o suzbijanju zlouporabe droga s ciljem proizvodnje i preprodaje konoplje tipa droga, u zasad neutvrđenom razdoblju, u obiteljskoj kući na području Peščenice uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio konoplju tipa droga, koju je po sazrijevanju sušio, vagao i prerađivao, nakon čega je tako pripremljenu drogu dalje preprodavao”, stoji u priopćenju policije.

Marihuana
Foto: PU zagrebačka

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 43-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti