Nedjelja, 19. rujna 2021.

FOTO Položen kamen temeljac za Kuću podrške, Lacković: ‘Ovo je veliki dan za udrugu Mali princ’

Posebna hvala partnerima Gradu Durdevcu i CZSS bez kojih ne bi došlo do ovoga, a naročita hvala Željku Lackoviću i Hrvoju Jančiju - rekla je Kristinka Štefan

Preporučujemo

Na prekrasnom vremenu kao stvorenom za ovakvu priliku, članovi udruge Mali princ zajedno s predstavnicima Grada Đurđevca položili su kamen temeljac za Kuću podrške. Radi se o projektu vrijednom 14,2 milijuna kuna, potpuno financiranom iz EU sredstava.  Uvodna riječ pripala je Kristinki Štefan, predsjednici udruge, koja nije mogla sakriti zadovoljstvo.

– Veseli me što smo dočekali ovaj važan dan za sve članove naše udruge. Izgradnjom novog prostora imat će kvalitetniju uslugu poludnevnog boravka, ali i drugih usluga. Važan je to dan za svu djecu s teškoćama. U vrijeme kada mnoge naše prijateljske udruge djeluju u starim prostorima mi smo izuzetno ponosni da je došao trenutak izgradnje velike zgrade socijalne namjene, a to pokazuje veliku podršku zajednice na koju smo ponosni.

Posebna hvala partnerima Gradu Durdevcu i CZSS bez kojih ne bi došlo do ovoga, a naročita hvala Željku Lackoviću i Hrvoju Jančiju – rekla je Kristinka Štefan.

Gradonačelnik Hrvoje Janči kazao je kako dugo traje želja oko izgradnje prostora za udrugu Mali princ.

– Krenuli su građevinski radovi, predviđeni rok trajanja je godinu dana. Osim zgrade uredit će se kompletno dvorište. Pohvale cijeloj ekipi Grada, udruge i CZSS-a na prijavi cijelog projekta – izjavio je Janči.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković prokomentirao je kako je ovo veliki dan za Mali princ, za Đurđevac i za Podravinu. Istaknuo je kako sredstava ima, samo treba znati doći do njih, te je čestitao svima izrazivši kako se veseli ponovnom susretu za godinu dana ispred gotove zgrade.

Projektom će se izgraditi i potpuno opremiti objekt površine 565 m2. Unutar objekta bit će organiziran poludnevni boravak namijenjen članovima i korisnicima udruge čime se omogućava socijalizacija i integracija u društvo, a time i prevenira institucijska skrb. U dvorišnom prostoru uredit će se prostor za slobodno vrijeme te okoliš s vodenim igralištem. Također, kroz projekt će se osigurati prostor za uslugu organiziranog stanovanja, odnosno stambena zajednica. Puni kapacitet stambene zajednice predviđen je za 8 osoba. Nabavit će se i specijalizirana oprema uključujući i vozilo za prijevoz osoba s teškoćama u razvoju.

Najnovije objave