Petak, 19. kolovoza 2022.

Udruga Peski-art Đurđevac ostvarila najuspješnije rezultate na likovnom natječaju Hrvatskog sabora kulture

Udruga Peski-Art Đurđevac i ove je godine prijavila svoje članove za sudjelovanje te završila među najuspješnijim likovnim udrugama u Republici Hrvatskoj.

Preporučujemo

Hrvatski Sabor kulture, krovna organizacija kulturnog amaterizma u Republici Hrvatskoj i ove godine je provodio likovni natječaj za 37. Susrete likovnih stvaratelja koji će se ove godine održati u Otočcu u izložbenom prostoru Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac.

Udruga Peski-Art Đurđevac i ove je godine prijavila svoje članove za sudjelovanje te završila među najuspješnijim likovnim udrugama u Republici Hrvatskoj.

Za izlaganje na likovnim susretima u Otočcu izabrano je pet autora i njihovih likovnih djela prijavljenih preko udruge Peski-Art i to Željko Bečaj sa suhim pastelom U znaku prolaznosti, Ivana Hadžija s glaziranom bijelom glinom Život, Franjo Mihočka s vinorelom Povratak u suton, Marijan Štimac s uljem na platnu Posvećeno majstoru uraru te Đuro Zvonar s djelom Vapaj za nestanak korone.

Izabrani su i likovni radovi još dvoje članova koji su se prijavili preko drugih udruga, a to su Sanja Benko s drevnom bojom Posljednji ples te Mirko Horvat s uljem na staklu Podravska idila.

Na natječaju sudjeluje 31 likovna udruga iz cijele RH, a ove godine na natječaj je pristiglo 313 likovnih radova od kojih je za izlaganje odabrano 92 .

S ovim brojem odabranih likovnih radova udruga Peski-Art Đurđevac svrstala se među najuspješnije likovne udruge u Republici Hrvatskoj, jer je svake godine u vrhu po broju odabranih likovnih radova. Članovi su do sad dobili niz pohvalnica i priznanja, a 2018. godine na likovnim susretima u Slavonskom Brodu udruga je dobila priznanje i kao najuspješnija u Republici Hrvatskoj.

Izložba odabranih radova i 37. likovni susreti biti će od 17.rujna do 23. listopada 2021. u izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta u Otočcu.

- Advertisement -

Najnovije objave