Petak, 3. veljače 2023.

FOTO Povijesni dan: prvi učenici sjeli u klupe nove škole na Podolicama

Za 2430 učenika osigurane su besplatne bilježnice i radne bilježnice koje je financirao Grad Koprivnica, dok je 273 prvašića na klupama dočekala i prigodna pamučna majica Veselo u školu

Preporučujemo

Već tradicionalno, povodom početka nove školske godine koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić je zajedno sa zamjenicom Ksenijom Ostriž i pročelnicom Anom Mlinarić obišao koprivničke prvašiće te ostale osnovnoškolce.

Najviše dječjih osmijeha i roditeljskih uzdaha bilo je kod novoizgrađene osnovne škole na Podolicama.

Prvi dan škole u Koprivnici
Foto: Grad Koprivnica

Gradonačelnik je iskoristio priliku da svim učenicama i učenicima zaželi sretan prvi dan škole, ali i cijelu školsku godinu.

“Želim vam da se zajedničkim snagama veselite, igrate i rastete, isto tako da zajedno učite, otkrivate razne tajne i upoznajete prve školske ljubavi. Đačko doba je najljepše životno razdoblje i od sveg srca želim da tako bude i vama”, poručio je prvašićima gradonačelnik Jakšić.

Također, gradonačelnik je i roditeljima zaželio što manje stresnih početnih dana.

“S aspekta samog Grada Koprivnice nama je posebno veselje da danas s radom kreće potpuno nova škola na Podolicama, da uz nju OŠ „Đuro Ester“ prelazi na jednosmjensku nastavu. Ulagali smo i u ostale škole i mogu reći da živimo u jednom vremenu gdje se jako puno ulaže u naš osnovnoškolski sustav i sigurno je da ćemo taj trend držati i u godinama koje dolaze”, zaključio je gradonačelnik Jakšić.

Prvi dan škole u Koprivnici
Foto: Grad Koprivnica

Za 2430 učenika osigurane su besplatne bilježnice i radne bilježnice koje je financirao Grad Koprivnica, dok je 273 prvašića na klupama dočekala i prigodna pamučna majica Veselo u školu.

Kako bi roditeljima olakšali školovanje djece iz gradskog je proračuna izdvojeno 1,2 milijuna kuna.

Prvi dan škole u Koprivnici
Foto: Grad Koprivnica

Tijekom današnjeg prijepodneva prigodnim programima početak školske godine i prvi dan nastave obilježili su COOR Podravsko sunce, OŠ Đuro Ester, OŠ Antun Nemčić Gostovinski, OŠ Braća Radić, PŠ Starigrad, PŠ Jagnjedovec, PŠ Reka i Umjetnička škola Fortunat Pintarić.

Foto: Grad Koprivnica

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti