Subota, 18. svibnja 2024.

FOTO Predivna izložba Pisanica od srca postavljena i u njemačkom Wolfsburgu, u sjedištu Volkswagena

Cijeli projekt realiziran je u suradnji s agencijom Diva iz Wolfsburga i Danielom Delićem, uz punu podršku uprave Autostadta koja snosi sve troškove

- Oglas -

U njemačkom gradu Wolfsburgu u subotu je svečano otvorena izložba Pisanica od srca koja se drugi puta zaredom održava u Autostadtu, sjedištu koncerna Volkswagen.

Svečanosti otvorenja prisustvovali su koprivničko-križevački župan Darko Koren i pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev, konzul Ivan Pavičić ispred konzulata Republike Hrvatske u Hamburgu koji od prošle godine podržava rad Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije i projekt Pisanica od srca te članica uprave Autostadta Edith Gerhardt.

U sklopu izložbe Pisanica od srca u Wolfsburgu ove godine po prvi put će se održavati i svakodnevne radionice na kojima će do 24. travnja Josip Cugovčan i Tomislav Bratanović prezentirati oslikavanje uskršnjih jaja voskom koje ima status kulturnog nematerijalnog dobra Republike Hrvatske, a čiji nositelj je upravo Josip Cugovčan.

- Oglas -

Od 25. ožujka do Uskrsa slikar naive Stjepan Pongrac održavat će radionice slikanja u maniri naive, a za vrijeme trajanja izložbe Pisanica od srca posjetitelji će moći razgledati i izložbu malih oslikanih pisanica iz fundusa Josipa Cugovčana, konkretno njih 123, iz svih dijelova Hrvatske, i to od ukupno 29 različitih autora, priopćili su iz županijske uprave.

Slikanje uljanim bojama na staklu u maniri naive “Hlebinske slikarske škole”, a koje se kao tehnika primjenjuje i u oslikavanju pisanica, zaštićeno je kao hrvatsko nematerijalno kulturno dobro. Zahvaljujući projektu Pisanica od srca i izložbi postavljenoj u Wolfsburgu, prezentirat će se tradicija, naivna umjetnost i turistička ponuda Koprivničko-križevačke županije.

Inače, cijeli projekt realiziran je u suradnji s agencijom Diva iz Wolfsburga i Danielom Delićem, uz punu podršku uprave Autostadta koja snosi sve troškove.

Foto: kckzz.hr

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti