Četvrtak, 7. prosinca 2023.

PROZIVKA Evo s kojim igračkim kadrom je novi klub, novi četvrtoligaš Tehnika Koprivnica započeo pripreme

NK Tehnika - Koprivnica domaće utakmice igrat će na glavnom terenu Gradskog stadiona, i to subotom

- Advertisement -

Na umjetnom travnjaku Gradskog stadiona Ivan Kušek Apaš ove subote započele su pripreme novog kluba koji je nastao fuzijom donedavnog trećeligaša Koprivnice i županijskog prvoligaša Tehnike koji će se zvati NK Tehnika – Koprivnica.

Natjecat će se u 4. HNL Koprivnica – Bjelovar – Virovitica.

Na prozivci trenera Tome Čikovića bilo je 19 igrača, a trojica su ovaj put iz opravdanih razloga nedostajala.

- Advertisement -

– Imamo pet radnih tjedana do prvenstva, dogovorili smo šest prijateljskih utakmica, neki su jači protivnici, neki slabiji. Nadam se da neće biti ozljeda ili da ih bude što manje kako bih mogao što više igrača rotirati. Ova liga mi je nepoznanica. Razlika između Prve ŽNL u kojoj je igrala većina ovih igrača i Četvrte HNL sigurno postoji i mi se tome moramo što prije prilagoditi. Želja mi je da se dobro pripremimo, da si ne kompliciramo život. Ne bih volio da budemo u zoni ispadanja i da nam je svaka utakmica kvalifikacijska. Lako je reći, a teško za ostvariti, no cilj nam je biti u čvrstoj sredini ljestvice s pogledom prema gornjem domu – rekao je Čiković.

Tehnika – Koprivnica domaće utakmice igrat će na glavnom terenu Gradskog stadiona, i to subotom, naravno ako se neće poklapati domaćinstvo s prvoligašem Slavenom Belupom.

– Igrati na glavnom terenu nosit će i neke pluseve i neke minuse. Igračima će veći motiv biti tamo igrati, ali razlika je i to što se na umjetnoj travi baš i nije moglo uklizavati, dok će na glavnom to biti normalno. Teren je i veći, trebat će se prilagoditi tehničko-taktički – zaključio je Čiković.

Tomo Čiković
Tomo Čiković, trener Tehnike Koprivnice // Foto: Zvonimir Markač

Iz donedavnog trećeligaša Koprivnice u novom klubu ostao je samo vratar Jarnec, a od Građevinara više nema Harambaše (Graničar Kotoriba), Lončara (Osvit Đelekovec), Balije i Strajnića.

Ovog ljetnog prijelaznog roka u novog koprivničkog četvrtoligaša došli su Švagelj (Austrija), Šantek i Vrbančić (Tomislav Sveti Ivan Žabno), Kozjak (Rudar Glogovac), Salajec (Podravina Ludbreg), te Tušek i Lovković (Starigrad).

- Advertisement -

Nije isključeno da će do početka prvenstva biti još nekih transfera, ali za to još ima vremena.

Dodajmo i da je novi predsjednik Tehnike – Koprivnica Igor Bajalica, dopredsjednik je Goran Međurečan, a glavni tajnik Branko Pero Sabolić.

Prvu prijateljsku utakmicu ovaj novi klub igrat će već druge nedjelje, 28. srpnja, protiv Močila na umjetnom travnjaku Gradskog stadiona.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti