Petak, 1. prosinca 2023.

Legendarnu koprivničku frizerku Katicu Križević njezini najmiliji iznenadili za 90. rođendan

Živahna i stalno u pokretu, uvijek spremna za dobru šalu. I dalje odlazi na koprivnički plac, na kolače s prijateljicama i prijateljima. Iako posljednje dvije godine živi u domu za starije, svako malo dolazi kod svojih i skuha im ručak, napravi omiljene slastice, a brine i o svom vrtu. Vjerovali ili ne, još uvijek šiša i radi frizure svojim stalnim klijentima.

- Advertisement -

Katica Križević, legendarna koprivnička frizerka, upravo danas slavi svoj 90. rođendan.

Nema tko za nju ne zna, pogotovo nešto starije generacije, a nevjerojatno je kako se još uvijek odlično drži.

Živahna i stalno u pokretu, uvijek spremna za dobru šalu. I dalje odlazi na koprivnički plac, na kolače s prijateljicama i prijateljima. Iako posljednje dvije godine živi u domu za starije, svako malo dolazi kod svojih i skuha im ručak, napravi omiljene slastice, a brine i o svom vrtu.

- Advertisement -

Vjerovali ili ne, još uvijek šiša i radi frizure svojim stalnim klijentima.

Katica križević slavi svoj 90. rođendan

– Koja je moja tajna? Puno rada i ljubavi. Imala sam jako dobrog muža (Stjepan, preminuo 2004.) s kojim sam voljela ići na utakmice jer je bio nogometaš i cijeli život u nogometu. Uvijek sam voljela i putovati sa svojim frizerima. Tu su bila i moja djeca, a sada već i unuci i praunučad. Oni su moja najveća radost – ispričala nam je gospođa Katica, koju su upravo njezini najmiliji potomci za rođendan danas iznenadili i svi zajedno odveli na ručak i, što ju je posebno razveselilo, darovali joj cvijeće koje oduvijek neizmjerno voli.

Okupili su se tako kćerka Alica, unuke Emilija i Ida, unuk Denis, te praunučad Luka, Lana i Roko. Bilo je to jedno lijepo obiteljsko druženje.

Rođena je 17. srpnja 1929. godine u Koprivničkim Bregima. Nakon dvije godine s roditeljima seli u Miklinovec, a već s 14 godina učila je frizerski zanat kod Josipa Cankija, a davne 1960. godine, 1. kolovoza, na mjestu današnje Erste banke u centru Koprivnice otvorila je svoj frizerski salon Katica.

- Advertisement -

Godine 1966. salon seli nekoliko desetaka metara dalje, na današnju lokaciju, u Svilarskoj ulici 32a. Na toj adresi i živi i sa suprugom diže svoju obitelj, dobivaju kćerke Vesnu i Alicu.

Katica križević slavi svoj 90. rođendan

Na žalost sada već pokojna Vesna (preminula 2015.), preuzela je frizerski salon od gospođe Katice 1986. godine, ali uz njezin neprekidni angažman radu obiteljskog obrta.

U tradiciji salona dugoj gotovo 60 godina frizerski salon Katica primio je mnoga frizerska priznanja i nagrade, imao je tisuće i tisuće zadovoljnih klijenata.

Da se obiteljska tradicija uspješno nastavi pobrinuo se Vesnin sin Denis Šipek koji je u frizerskom poslu već sedam-osam godina. Na istoj lokaciji otvorio je frizerski salon Denis.

Upravo je u renovaciji i ubrzo će otvoriti jedinstveni salon u Koprivnici pod nazivom Brijačnica i barbershop Glavom i bradom.

Foto: Zvonimir Markač

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti