[FOTO] 90 JOJ JE GODINA TEK Legendarnu koprivničku frizerku Katicu Križević njezini najmiliji iznenadili za rođendan

Živahna i stalno u pokretu, uvijek spremna za dobru šalu. I dalje odlazi na koprivnički plac, na kolače s prijateljicama i prijateljima. Iako posljednje dvije godine živi u domu za starije, svako malo dolazi kod svojih i skuha im ručak, napravi omiljene slastice, a brine i o svom vrtu. Vjerovali ili ne, još uvijek šiša i radi frizure svojim stalnim klijentima.

Katica Križević i njezini potomci // Foto: Zvonimir Markač

Katica Križević, legendarna koprivnička frizerka, upravo danas slavi svoj 90. rođendan.

Nema tko za nju ne zna, pogotovo nešto starije generacije, a nevjerojatno je kako se još uvijek odlično drži.

Živahna i stalno u pokretu, uvijek spremna za dobru šalu. I dalje odlazi na koprivnički plac, na kolače s prijateljicama i prijateljima. Iako posljednje dvije godine živi u domu za starije, svako malo dolazi kod svojih i skuha im ručak, napravi omiljene slastice, a brine i o svom vrtu.

Vjerovali ili ne, još uvijek šiša i radi frizure svojim stalnim klijentima.

– Koja je moja tajna? Puno rada i ljubavi. Imala sam jako dobrog muža (Stjepan, preminuo 2004.) s kojim sam voljela ići na utakmice jer je bio nogometaš i cijeli život u nogometu. Uvijek sam voljela i putovati sa svojim frizerima. Tu su bila i moja djeca, a sada već i unuci i praunučad. Oni su moja najveća radost – ispričala nam je gospođa Katica, koju su upravo njezini najmiliji potomci za rođendan danas iznenadili i svi zajedno odveli na ručak i, što ju je posebno razveselilo, darovali joj cvijeće koje oduvijek neizmjerno voli.

Okupili su se tako kćerka Alica, unuke Emilija i Ida, unuk Denis, te praunučad Luka, Lana i Roko. Bilo je to jedno lijepo obiteljsko druženje.

Rođena je 17. srpnja 1929. godine u Koprivničkim Bregima. Nakon dvije godine s roditeljima seli u Miklinovec, a već s 14 godina učila je frizerski zanat kod Josipa Cankija, a davne 1960. godine, 1. kolovoza, na mjestu današnje Erste banke u centru Koprivnice otvorila je svoj frizerski salon Katica.

Godine 1966. salon seli nekoliko desetaka metara dalje, na današnju lokaciju, u Svilarskoj ulici 32a. Na toj adresi i živi i sa suprugom diže svoju obitelj, dobivaju kćerke Vesnu i Alicu.

Na žalost sada već pokojna Vesna (preminula 2015.), preuzela je frizerski salon od gospođe Katice 1986. godine, ali uz njezin neprekidni angažman radu obiteljskog obrta.

U tradiciji salona dugoj gotovo 60 godina frizerski salon Katica primio je mnoga frizerska priznanja i nagrade, imao je tisuće i tisuće zadovoljnih klijenata.

Da se obiteljska tradicija uspješno nastavi pobrinuo se Vesnin sin Denis Šipek koji je u frizerskom poslu već sedam-osam godina. Na istoj lokaciji otvorio je frizerski salon Denis.

Upravo je u renovaciji i ubrzo će otvoriti jedinstveni salon u Koprivnici pod nazivom Brijačnica i barbershop Glavom i bradom.

Foto: Zvonimir Markač

Ne propustite: