6.9 C
Zagreb
Nedjelja, 18. travnja 2021.

TUŽNA VIJEST Preminula je legendarna koprivnička frizerka Katica Križević

Nema tko za nju ne zna, pogotovo starije generacije, a nevjerojatno je koliko se u poznim godinama odlično držala. Svi su vjerovali i nadali se da će ona bez problema doživjeti stotu. No, to se, nažalost, neće dogoditi

Preporučujemo

Tužna vijest. Na sam Dan žena napustila nas je još jedna velika žena, legendarna koprivnička frizerka Katica Križević (91).

Nema tko za nju ne zna, pogotovo starije generacije, a nevjerojatno je koliko se u poznim godinama odlično držala. Svi su vjerovali i nadali se da će ona bez problema doživjeti stotu. No, to se, nažalost, neće dogoditi.

Bila je živahna i stalno u pokretu, uvijek spremna za dobru šalu. Odlazila je na koprivnički plac, na kolače s prijateljicama i prijateljima. Iako je posljednje tri i pol godine živjela u domu za starije, svako malo dolazila je kod svojih i skuhala im ručak, napravila omiljene slastice, a brinula je i o svom vrtu.

Vjerovali ili ne, iako već u 90-ima, i dalje je šišala i radila frizure svojim stalnim klijentima.

– Koja je moja tajna? Puno rada i ljubavi. Imala sam jako dobrog muža (Stjepan, preminuo 2004. godine) s kojim sam voljela ići na utakmice jer je bio nogometaš i cijeli život u nogometu. Uvijek sam voljela i putovati sa svojim frizerima. Tu su bila i moja djeca, a sada već i unuci i praunučad. Oni su moja najveća radost – ispričala nam je gospođa Katica za svoj 90. rođendan, kada su je njezini najmiliji potomci iznenadili ručkom i cvijećem koje je oduvijek neizmjerno voljela.

Katica Križević slavi svoj 90. rođendan

Katica je iza sebe ostavila kćerku Alicu, unuke Emiliju i Idu, unuka Denisa, praunučad Luku, Lanu, Roka i Bartola te ostalu tugujuću rodbinu. Svima će neizmjerno nedostajati jer je bila zaista dobra i velika žena.

Rođena je 17. srpnja 1929. godine u Koprivničkim Bregima. Nakon dvije godine s roditeljima seli u Miklinovec, a već s 14 godina učila je frizerski zanat kod Josipa Cankija, a davne 1960. godine, 1. kolovoza, na mjestu današnje Erste banke u centru Koprivnice otvorila je svoj frizerski salon Katica.

Godine 1966. salon seli nekoliko desetaka metara dalje, na današnju lokaciju, u Svilarskoj ulici 32a. Na toj adresi i živi i sa suprugom diže svoju obitelj, dobivaju kćerke Vesnu i Alicu.

Njezina sada već pokojna Vesna (preminula 2015. godine) preuzela je frizerski salon od gospođe Katice 1986. godine, ali uz njezin neprekidni angažman radu obiteljskog obrta.

U tradiciji salona dugoj 60 godina frizerski salon Katica primio je mnoga frizerska priznanja i nagrade, imao je tisuće i tisuće zadovoljnih klijenata.

Da se obiteljska tradicija uspješno nastavi pobrinuo se Vesnin sin Denis Šipek koji je u frizerskom poslu već osam-devet godina. Na istoj lokaciji otvorio je najprije frizerski salon Denis, a prije godinu i pol jedinstveni salon u Koprivnici pod nazivom Brijačnica i barbershop Glavom i bradom.

Upravo je gospođa Katica prerezala vrpcu na svečanom otvorenju.

Posljednji ispraćaj Katice Križević održat će se u srijedu u 13 sati na koprivničkom groblju Pri Svetom Duhu.

Cijeloj obitelji izražavamo najiskreniju sućut.

Najnovije objave