Nedjelja, 21. travnja 2024.

Načelnik Općine Novigrad Podravski Brljek: Riješili smo višemilijunske dugove i neredovito plaćanje kredita

Naglasio je kako su posebno zadovoljni time što im je Institut za financije dao ocjenu 5 za transparentnost proračuna. Podsjetio je da je ta ocjena 2015, 2016. i 2017. godine bila 2, a prošle godine 4.

- Oglas -

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u vatrogasnom domu u Delovima u ponedjeljak je obilježen Dan Općine Novigrad Podravski i blagdan Župe Rastanka svetih apostola.

Na proslavi su prezentirani brojni projekti koje je Općina provela i započela u posljednjih dvije godine otkako im je svima započeo mandat.

Od završenih radova istaknuti su asfaltiranje ceste Plavšinac – Vlaislav – Borovljani vrijedno gotovo dva milijuna kuna, uređenje unutrašnjosti dječjeg vrtića i igrališta u sklopu vrtića (nešto više od 427.000 kuna) i energetska obnova vrtića Fijolica vrijedan preko 990.000 kuna.

- Oglas -

Od projekata u tijeku istaknuti su, pak, ‘Zaposli pa pomozi’ preko kojeg je zaposleno 10 žena s područja Općine, reciklažno dvorište čija je procijenjena vrijednost 2,2 milijuna kuna i kupnja posuda za miješani otpad za nešto više od 100.000 kuna koje će sva domaćinstva dobiti besplatno.

Naravno tu ima i još puno, puno toga na čemu se radi.

Neke od tih projekata financira Općina sama, za neke su dobili novac iz županijskog proračuna i iz državnih fondova, a tu je i značajna potpora sredstava Europske unije.

– Naš račun na pozitivnoj je nuli. Riješili smo višemilijunske dugove i neredovito plaćanje kredita. Zbog odgovornog financijskog poslovanja, kao i zbog dodatnih sredstava koje je država omogućila preko fiskalnog izravnanja, stekli su se uvjeti da početkom ove godine krenemo u realizaciju većih i skupljih poslova, uglavnom sufinanciranih iz europskih i nacionalnih fondova – ponosan je načelnik Zdravko Brljek (SDP).

Naglasio je kako su posebno zadovoljni time što im je Institut za financije dao ocjenu 5 za transparentnost proračuna. Podsjetio je da je ta ocjena 2015, 2016. i 2017. godine bila 2, a prošle godine 4.

- Oglas -

– Zahvaljujem svima koji su na bilo koji način pomogli da naša Općina napravi ovoliko dobrih i značajnih stvari za sve mještane, a nadam se da ćemo u istom tonu, ako ne još i puno jače nastaviti dalje. Bitno je da svi zajedno radimo za boljitak Općine Novigrad Podravski, bez obzira na stranačke boje – istaknuo je Brljek.

Sjednicu je vodio predsjednik Općinskog vijeća Mladen Levak (HDZ) i otkrio je kako su se odlučili za Delove jer su njima sva mjesta u Općini važna, a pozvao je i županijsku upravu da okupi sve načelnike i predsjednike općinskih vijeća kako bi se kroz edukaciju još bolje usavršili u svome radu.

Našalio se i da mu je jako drago da ima toliko ljudi u vatrogasnom domu premda im će se sada malo povećati troškovi za reprezentaciju, a dosta su se potrošili za koncert Lidije Bačić.

Dan općine Novigrad Podravski

Među uzvanicima bili su dožupan koprivničko-križevački Ratimir Ljubić, više načelnica i načelnika te predsjednici Općinskih vijeća, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, saborski zastupnik i bivši načelnik Općine Novigrad Podravskih Mladen Mađer, bivši sisački gradonačelnik i ministar rada i socijalne skrbi u Vladi Republike Hrvatske i saborski zastupnik Davorko Vidović, načelnik Policijske uprave koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije i potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčića, mjesni župnik Ljuban Škraba, Davor Vukmirić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda i brojni drugi, od branitelja i društvenih djelatnika do vijećnika i predstavnika Komunalca i Grada Koprivnice.

Dio njih za govornicom je pružio potporu radu općinskih vijećnika i načelnika, najviše su čestitki dobili za to što puno ulažu u mlade obitelji i djecu.

Na završetku sjednice dodijeljena su i javna priznanja za mještane koji su to zaslužili svojim nesebičnim djelovanjem u društvenom i humanitarnom životu, a nakon toga održan je kulturno-umjetnički program domaćih udruga.

Gosti su se ostali družiti uz finu večeru koju su pripremile vrijedne žene iz Udruge žena Delovi i finu kapljicu vrhunskih vinara iz Novigrada Podravskog i okolice.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti