Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

Prve hrvatske psihološko-edukativne slikovnice: Koko i Mima ugledali svjetlo dana

Slikovnice, osim priče, sadrže savjete za roditelje i aktivnosti za djecu.

- Oglas -

Autorice Bojana Kežman, odgojitelj mentor, i Ida Šipek, psiholog, predstavile su u subotu u koprivničkoj Knjižnici i čitaonici Fran Galović prve hrvatske psihološko-edukativne slikovnice koje se bave tehnikama disanja, usmjeravanjem na sadašnji trenutak te upravljanjem mislima. Slikovnice u kojima su glavni likovi Koko i Mima, veseli brat i sestra, namijenjene su djeci od pet do devet godina. Predstavile su slikovnice iz serijala Koko i Mima – Lov na balončić, Kućna pustolovina i Utrka brodova.

Koko i Mima

Slikovnice, osim priče, sadrže savjete za roditelje i aktivnosti za djecu.

- Oglas -

– Uoće ne sumnjam da će ove slikovnice doživjeti ne nacionalni, nego svjetski uspjeh. Od svega srca vam to želim, da ova uspješna priča ide dalje, a mi ćemo ju naravno svim srcem podržavati i nastojati da se razvija u smjeru kako su to autorice zamislile – istaknuo je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić na predstavljanju.

Koko i Mima

Slikovnice se mogu kupiti u knjižari Pink Panter u Koprivnici ili naručiti na Facebook stranici Koko i Mima.

Foto: Petra Ratković

O autoricama:

- Oglas -

Mi smo prijateljice. Bojana Kežman je odgojiteljica i Rainbow Kids učiteljica joge za djecu, a Ida Šipek psihologinja i ravnateljica Dječjeg vrtića Tratinčica. U radu s djecom razvijale smo program “Do unutarnjeg mira” u kojem smo zajedno s njima otkrivale kako osvijestiti vlastito tijelo, misli i osjećaje te kako otpustiti misli, umiriti se i koncentrirati. Nismo se usmjeravali samo na sebe, već i na to kako se odnosimo jedni prema drugima. Tako su nastali Koko i Mima, likovi koji će pokušati djeci prenijeti alate za očuvanje mentalnog zdravlja.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti