Subota, 20. srpnja 2024.

Zabava za pamćenje: Podravka svečano obilježila 60 godina Vegete

Putovanje kroz šest desetljeća uspjeha...

- Oglas -

Podravka je u ponedjeljak u Koprivnici svečano obilježila 60 godina Vegete.

Proslavu velikog jubileja, uz brojne uzvanike, uveličali su i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković te delegacija hrvatske Vlade na čelu s predsjednikom Andrejom Plenkovićem.

Svoje goste Podravka je ovom prigodom povela na putovanje kroz šest desetljeća bogate Vegetine povijesti u posebno uređenom vlaku od Zagreba do Koprivnice. Svaki od četiri vagona prikazao je dio povijesti i razvoja proizvoda koji je postao ne samo najuspješniji hrvatski izvozni proizvod, nego i fenomen koji je osvojio svijet. Uz prigodna jela Podravkinih promotora kulinarstva, gosti su se družili i s legendarnim Stevom Karapandžom, zaštitnim licem Podravkine kultne emisije “Male tajne velikih majstora kuhinje”.

- Oglas -

60 godina Vegete

Slavljenička atmosfera nastavljena je, po dolasku vlaka u Koprivnicu te vraćanje u 1959. godinu kada je sve krenulo, u staroj Tvornici juha i Vegete otkuda je Vegeta krenula osvajati svijet.

“Na ovome mjestu prije točno šest desetljeća na svoj je put krenula najprepoznatljivija hrvatska marka. Kroz 60 godina Vegeta je postala neizostavan dio kuhinja na pet kontinenata, u preko 50 zemalja diljem svijeta. Vegeta svake godine hrvatskom gospodarstvu generira preko pola milijarde kuna novostvorene vrijednosti te zahvaljujući Vegetinim rezultatima stvarali smo i razvijamo cijelu Podravku. Stoga ovim prigodnim Vegetinim 60. rođendanom želimo odati priznanje profesorici Zlati Bartl, njenom timu i generacijama podravkaša koji su svojim znanjem, marljivošću i ljubavlju punih šest desetljeća gradili ovaj planetarni uspjeh”, istaknuo je predsjednik Podravkine uprave Marin Pucar.

60 godina Vegete

Dodao je kako se Vegeta s punim pravom nalazi uz bok hrvatskim sportašima i prelijepoj hrvatskoj obali kao dio nacionalnog imidža poznatog cijelom svijetu.

- Oglas -

Predsjednik Vlade čestitao je Podravkašima na prvih 60 godina Vegete i istaknuo je kako je Vegeta, osim što je dio Podravkinog identiteta, dio svakodnevnog života svih nas.

“Kompaniji želim puno uspjeha, čime će i dalje pridonositi brendingu Hrvatske i hrvatskom identitetu na inozemnim tržištima. Čestitam vam na svemu što činite za hrvatsko gospodarstvo, osobito za hrvatski izvoz”, naglasio je Plenković.

Predsjednik Sabora također nije propustio čestitati Vegeti i Podravki.

“Podravka je ponos ne samo Koprivnice i Koprivničanaca, već i cijelog hrvatskog gospodarstva. Podravka se prilagođava globalnim trendovima, a uz to je i inovativna kompanija. Iako ovaj dio Hrvatske nije u prvom planu, pokazali ste da se može izrasti u velikog igrača, ne samo na domaćem, već i na globalnom tržištu”, kazao je Jandroković.

Uz glazbeno-scenski nastup u kojem su oduševili Marko Tolja te plesni par Marko Mrkić i Viktorija Đonlić Rađa, prikazan je korporativni film, a posebno zanimljivo bilo je javljanje reportera iz New Yorka, Sydneyja, Moskve i Praga koji su izvijestili o snazi marke Vegeta na tamošnjim tržištima.

60 godina Vegete

Pored toga, izvedena je i posebna kazališna predstava o nastanku Vegete te što je sve napravljeno u prvih 60 godina postojanja najpoznatije i jedinstvene kombinacije povrća, vitamina i začina.

Vegetina rođendanska zabava nastavljena je po povratku party vlakom do Zagreba i veselim provodom na zagrebačkom glavnom kolodvoru.

Svoj 60. rođendan, dodajmo, Vegeta je ove godina proslavila i s vjernim potrošačima diljem svijeta koji su sudjelovali u kreativnom natječaju i kreirali svoju vlastitu originalnu Vegeta etiketu.

Proslavu jubileja zaokružit će izložba VEGETA 60 – PAKETIĆ POVIJESTI u siječnju 2020. godine, koja će ispričati priču o njezinom nastajanju, razvoju i rastu, ali i dočarati kako je svojim dizajnom i ambalažom uvijek bila korak ispred vremena.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti