Srijeda, 28. veljače 2024.

[FOTO] Skupština odlučila: od sljedeće godine kreće Elitna županijska liga u Koprivničko-križevačkoj županiji

Čelnici saveza su po završetku sjednice predstavnicima klubova sukladno kriterijima dodijelili nogometne lopte Uhlsporta koje su kupljene sredstvima iz donacije Hrvatskog nogometnog saveza

- Oglas -

U Domu mladih Koprivnica održana je sjednica skupštine Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije.

Najvažnija vijest sa sjednice je usvajanje novog sustava natjecanja u županijskim nogometnim ligama za sezonu 2024./25.

Nakon zahtjeva klubova s područja Koprivničko-križevačke županije za istupanjem iz Četvrte nogometne lige ‘Bjelovar-Koprivnica-Virovitica’, stvoreni su uvjeti za formiranje Elitne županijske lige, po uzoru na varaždinski i međimurski savez.

- Oglas -

Za sezonu 2023./24. ništa se ne mijenja, ali će ona biti važna zbog osiguravanja plasmana u Elitnu ligu klubovima iz Prve županijske lige.

U prošloj sezoni članovi Četvrte (međužupanijske) nogometne lige bili su Tehničar Cvetkovec, Borac Imbriovec, Graničar Legrad, Ferdinandovac, Mladost Kloštar Podravski i Mladost Molve.

Kao prvak Prve ŽNL pravo napredovanja steklo je Bratstvo iz Kunovca, dok je iz Treće nogometne lige ispao Podravac iz Virja. Zahtjev za istupanje iz Četvrte NL nisu potpisali Ferdinandovac i Mladost Kloštar Podravski.

Elitna liga imala bi 14 klubova, Prva ŽNL 14, Druga ŽNL 14, a Treća ŽNL 12 klubova. Za sudjelovanje u Elitnoj ŽNL trebat će zadovoljiti i određene kriterije kao što su dvije mlađe kategorije te infrastruktura.

Promjenu sustava natjecanja objasnio je Ivan Bračko, povjerenik za sva natjecanja u Županijskom nogometnom savezu. Na skupštini je većina glasova bila za, predstavnik Ferdinandovca ostao je suzdržan, dok predstavnik Mladosti Kloštar nije sudjelovao u glasovanju.

- Oglas -

Već od sezone 2023./24. promijenit će se sustav natjecanja u Trećoj i Četvrtoj županijskoj nogometnoj ligi.

Tako će u novoj sezoni, samo na godinu dana, biti ustrojene dvije skupine Treće županijske nogometne lige. Jedna će skupina biti koprivničko-đurđevačka s 11 klubova, a druga križevačka sa sedam ili osam klubova.

Klubovi iz Treće i Četvrte ŽNL su na sjednici imali priliku glasovati o tom prijedlogu te su nakon rasprave većinom glasova prihvatili prijedlog podjele na dvije lige.

Potom je to potvrdila i skupština, na kojoj su predstavnici dva kluba glasovali protiv.

Od sezone 2024./25. najniža liga opet bi bila jedinstvena, odnosno neće biti podijeljena u dvije skupine.

Na sjednici je izvješća o radu Županijskog saveza podnio predsjednik Robert Markulin, a nazočnima se obratio i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić.

Čelnici saveza su po završetku sjednice predstavnicima klubova sukladno kriterijima dodijelili nogometne lopte Uhlsporta koje su kupljene sredstvima iz donacije Hrvatskog nogometnog saveza.

FOTO: GČM

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti