Četvrtak, 23. svibnja 2024.

FOTO U đurđevačkom muzeju otvorena izložba nagrađivanih fotografija iz cijelog svijeta

Izložbu su svojim nastupom obogatili glazbeni gosti iz Umjetničke škole Fortunat Pintarić Luka Rasinec, Marta Ređep i korepetitorica Mia Mihalić

- Oglas -

U petak je u đurđevačkom muzeju povodom desetogodišnjice Salona fotografije Pannonia Reflections iz prijateljskog grada Lendava iz Slovenije otvorena gostujuća izložba nagrađivanih fotografija brojnih autora iz cijelog svijeta.

Otvaranju izložbe, koja slovi kao jedna od najboljih i najcjenjenijih međunarodnih izložbi pod pokroviteljstvom FIAP-a, prisustvovali su gosti iz Lendave, podžupan Grada Lendave Patrik Kocet, ravnatelj Muzeja-galerije Dubravko Baumgartner, predsjednik Fotografskog društva Pannonia Lendava Davor Dolenčić i kustosica Tanja Šimunko.

Izložba umjetničkih fotografa u đurđevačkom muzeju
Izvor fotografije: Grad Đurđevac

Goste je posebno pozdravila ravnateljica muzeja Edita Janković Hapavel koja je naglasila da je i ova izložba rezultat dugogodišnje suradnje Muzeja grada Lendava i Muzeja grada Đurđevca.

- Oglas -

“Prijateljstvo naših gradova traje već više desetak godina i ostvareno je kroz divne suradnje naših kulturnih institucija muzeja, udruga i međusobnih gostovanja i posjeta. Grad Lendava, odnosno Muzej-galerija Lendava bio nam je uzor i primjer kako muzej u manjoj sredini može biti zamašnjak u kulturno-turističkoj ponudi. To se osobito odnosi na inozemne izložbe koje su privukle veliki broj posjetitelja i turista”, rekla je ravnateljica Edita Janković Hapavel.

Također, naglasila je da i ova izložba doprinosi nastavku suradnje i prijateljstva koje se održavaju u već do sada održanih 13 međunarodnih salona umjetničke fotografije u organizaciji đurđevačkog Foto-kino kluba Drava, odnosno Foto-kino kluba Picok.

Izložba umjetničkih fotografa u đurđevačkom muzeju
Izvor fotografije: Grad Đurđevac

“Ta tradicija i predstavljanje nagrađivanih fotografija iz cijelog svijeta svojevrsna je poveznica između Grada Đurđevca i Grada Lendave”, istaknula je Janković Hapavel.

Uime gradonačelnika Hrvoja Jančija o višegodišnjim dobrim i prijateljskim odnosima na više razina između dva grada govorio je Martin Mahović iz ureda za pripremu projekata i razvoj, koji je gostima iz Slovenije prenio i gradonačelnikove pozdrave i poželio im ugodan boravak u Đurđevcu.

O projektu i klubu Panonia Reflections govorio je Davor Dolenčić, Tanja Šimunko se osvrnula na izložena djela, a podžupan Grada Lendave Patrik Kocet je službeno otvorio izložbu.

- Oglas -

Izložbu su svojim nastupom obogatili glazbeni gosti iz Umjetničke škole Fortunat Pintarić Lovro Rasinec, Marta Ređep i korepetitorica Mia Mihalić.

Marta Ređep, Mia Mihalić, Ariana Šandl i Lovro Rasinec
Izvor fotografije: Grad Đurđevac

Fotografsko društvo Panonia Lendava u Đurđevcu se predstavlja s 88 nagrađenih fotografija iz 27 zemalja svijeta, a koje se mogu razgledati do 9. lipnja u galerijskim prostorima đurđevačkog muzeja.

Izložba umjetničkih fotografa u đurđevačkom muzeju
Izvor fotografije: Grad Đurđevac
Lovro Rasinec
Izvor fotografije: Grad Đurđevac

Cijelu fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti