Ponedjeljak, 2. kolovoza 2021.

FOTO Velik interes Koprivničanaca za Belupovo nutricionističko savjetovalište

Uz mjerenje indeksa tjelesne mase (BMI), posjetitelji su mogli izmjeriti i dobiti detaljniju analizu sastava tijela te upute i savjetovanje o pravilnoj i zdravoj prehrani

Preporučujemo

Mjerenje i analiza sastava tijela te savjetovanje glavne su aktivnosti Belupova nutricionističkog savjetovališta kojega su građani Koprivnice mogli posjetiti danas, u srijedu, u gradskom parku, i to u sklopu manifestacije Ljeto na Zrinskom.

Uz mjerenje indeksa tjelesne mase (BMI), posjetitelji su mogli izmjeriti i dobiti detaljniju analizu sastava tijela te upute i savjetovanje o pravilnoj i zdravoj prehrani.

Prekomjerna tjelesna masa i debljina globalni su javnozdravstveni problemi i rizični su čimbenici za nastanak vodećih kroničnih nezaraznih bolesti. Prekomjerna tjelesna masa također je vrlo važan prediktor razvoja komplikacija kod infekcije COVID-19.

U Hrvatskoj, kao i u Europi, više od polovice osoba starijih od 18 godina ima prekomjernu tjelesnu masu, njih 57,4%, od čega je pretilo njih 18,7%. Poražavajuće je da čak 34,9% djece u Hrvatskoj ima prekomjernu tjelesnu masu, a od čega pretilost njih 14%.

Foto: Luka Krušec / LuMedia

Najnovije objave