Nedjelja, 26. ožujka 2023.

FOTO Velika zajednica vatrogaskinja u Podravini i Prigorju: ‘Kada se na intervenciji okreneš, nije bitno kojeg je spola osoba iza tebe, nego vjeruješ li toj osobi’

Koprivničko-križevačka županija je po broju žena u vatrogastvu druga u Hrvatskoj. Od ukupno 9500 vatrogasaca, njih 2264 je žena

Preporučujemo

Lijepo i svečano bilo je u nedjelju u vatrogasnom domu u Đelekovcu gdje se okupilo stotinjak vatrogaskinja.

Naime, povodom Međunarodnog dana žena, Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije organizirala je druženje članica dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Članica dobrovoljnih vatrogasnih društava
Članica dobrovoljnih vatrogasnih društava // Foto: Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije

Okupljene su pozdravili predsjednik VZŽ-a Darko Palaš, dožupan Ratimir Ljubić, županijski vatrogasni zapovjednik Zvonimir Habijan te načelnica Općine Đelekovec Lara Samošćanec i predsjednik DVD-a Đelekovec Marijan Posavec.

“Kada se na intervenciji okreneš, nije bitno kojeg je spola osoba iza tebe, nego vjeruješ li toj osobi, a to je jedino važno”, istaknuo je Darko Palaš.

Članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava
Foto: Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije

Potrebno je istaknuti i kako je Koprivničko-križevačka županija druga u Hrvatskoj po broju žena u vatrogastvu. Od ukupno 9500 vatrogasaca, njih 2264 je žena, a od 1725 operativnih vatrogasaca, 214 je vatrogaskinja.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti