Srijeda, 28. veljače 2024.

FOTO-VIDEO Brojni posjetitelji uživali u programu Međunarodnog festivala folklora ‘Iz bakine škrinje’

Cilj manifestacije je predstavljanje bogatstva narodnih nošnji, glazbe, plesa i običaja kako Podravine i Prigorja, tako i drugih zemalja, ali i stvaranje temelja za buduća prijateljstva i međunarodnu suradnju. U sklopu Festivala održani su i Dani kulturne baštine na kojima je predstavljen ivanečki vez

- Oglas -

U koprivničkom gradskom parku u subotu je održana druga festivalska večer u sklopu 15. Međunarodnog festivala folklora “Iz bakine škrinje”, a u maštovitim koregorafijama vrsnih plesača, pjevača i glazbenika uživali su brojni posjetitelji.

Uime Koprivničko-križevačke županije sudionike Festivala podržala je pročelnica službe ureda župana Melita Ivančić, a uime Grada Koprivnice predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal, dok je organizatore predstavljala članica organizacijskog odbora Nada Šešić, ujedno i umjetnička direktorica Folklornog ansambla Koprivnica te predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkog udruga Koprivničko-križevačke županije.

Festival tradicionalno okuplja folklorne ansamble iz nekoliko europskih zemalja, a ove su se godine, uz grupe iz Hrvatske (FA Koprivnica, KUD Orljava iz Pleternice, KUD “Donji Vidovec”, KUD Stubica, KUD “Preporod” iz Dugog Sela, HKUD “Valpovo 1905” i FD Umag), predstavili i Folklorna skupina KUD-a “Cirkulane” iz Slovenije, Folklorna grupa “Stalnost” Čajta iz Austrije te Folklorni umjetnički ansambl Ukrajine “Plesni ansambl Radist”.

- Oglas -

Organizatori Festivala su Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije i Folklorni ansambl Koprivnica, a suorganizator je Kulturno-umjetničko društvo “Zrin” Legrad. Koprivničko-križevačka županija pokrovitelj je od samog početka, a Festival podržavaju i Savez Alpe Jadran, Grad Koprivnica, Općina Legrad, HDS – ZAMP, TZ Koprivničko-križevačke županije i Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica.

Cilj manifestacije je predstavljanje bogatstva narodnih nošnji, glazbe, plesa i običaja kako Podravine i Prigorja, tako i drugih zemalja, ali i stvaranje temelja za buduća prijateljstva i međunarodnu suradnju. U sklopu Festivala održani su i Dani kulturne baštine na kojima je predstavljen ivanečki vez, a sudionici iz drugih krajeva imali su priliku upoznati tradicijsku kulturu našeg kraja, priopćili su iz županijske uprave.

Foto: kckzz.hr

Cijelu fotogaleriju pogledajte OVDJE.

- Oglas -

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti