Nedjelja, 2. listopada 2022.

FOTO-VIDEO Jakšić: Vrijeme je da brza cesta dođe do Koprivnice i da Podravka bude strateški važna tvrtka za državu

Prvi put imamo priliku da u Hrvatski sabor uđe i gradonačelnik Koprivnice i gradonačelnik Križevaca. Treba pozvati građane naše županije da to podrže, da zajedno ostvarimo potreban rezultat i da se poslije zajedno počnemo boriti za interese Podravine i Prigorja - istaknuo je Jakšić

Preporučujemo

U Koprivnici je danas, u petak, održana završna konferencija za medije na kojoj su se biračima obratili kandidati s liste RESTART koalicije za II. izbornu jedinicu križevački gradonačelnik Mario Rajn i čelni čovjek Koprivnice Mišel Jakšić te potpredsjednik SDP-a i nositelj liste prof. dr. sc. Rajko Ostojić. Ispred HSS-a Koprivnica medijima se obratio Ivan Pal, predsjednik koprivničkog Gradskog vijeća.

– Niti jedna Vlada ne smije i ne može biti korumpirana, a ne kao što je to bila Vlada Andreja Plenkovića iz koje je 11 ministara otišlo zbog sumnje na korupciju. Veseli me da prvi puta na listi Restart koalicije u drugoj izbornoj jedinici imamo jednu sinergiju Koprivnice i Križevaca, Podravinu i Prigorja. Prvi put imamo priliku da u Hrvatski sabor uđe i gradonačelnik Koprivnice i gradonačelnik Križevaca. Treba pozvati građane naše županije da to podrže, da zajedno ostvarimo potreban rezultat i da se poslije zajedno počnemo boriti za interese Podravine i Prigorja – istaknuo je Jakšić.

Naglasio je da je dosta bilo da Podravina i Prigorje više plaća u državni proračun nego što se iz njega vraća u ovaj kraj. Dosta je, kaže, da nam se stalno obećava, mulja, odgađa, ništa se ne ostvaruje.

– Došlo je jednostavno vrijeme da brza cesta dođe do Koprivnice, kao što je u mandatu Vlade SDP-a došla do Križevaca. Da se u naše škole, naše Sveučilište Sjever i Visoko učilište u Križevcima ulažu jednaka sredstva kao i u druga sveučilišta u drugim dijelovima Hrvatske. Sramotno je da na Sveučilištu Sjever imamo najmanje ulaganja po glavi studenta u Hrvatskoj od svih javnih sveučilišta – poručio je Jakšić.

Piknuo je i nezavisnog kandidata Željka Lackovića za kojeg je rekao da je on obećavao da će ispraviti sve svjetske nepravde vezane za Podravinu i Prigorje, ali vjerojatno su mu na kraju objasnili da je on samo jedan žetončić u Saboru i zamjena Milana Bandića koji mora podržavati Andreja Plenkovića.

– Čeka nas i borba za to da se Podravka vrati na listu strateških tvrtki Republike Hrvatske i mislim da je bilo dosta da Podravka bude kao nešto na što HDZ gleda kao na svoj bankomat. Da svaki put dok se treba pokrpati rupe u državnom proračunu da se raspravlja o prodaji Podravke. Pozivam sve da u nedjelju izađu na izbore i podrže Restart koaliciju i listu broj 16 jer je to najbolje za Koprivnicu, Križevce, Podravinu i Prigorje – zaključio je Jakšić.

Foto: Luka Krušec / LuMedia

Cijelu konferenciju za medije možete pogledati u nastavku…

Završno obraćanje biračima Restart koalicije u Koprivnici uoči nedjeljnih izbora

Gepostet von Klikaj.hr am Freitag, 3. Juli 2020

- Advertisement -

Najnovije objave